Obavijesti

News

Komentari 0

Kreće serija o 'Aferi Ibiza' koja je srušila austrijsku vladu 2019.

Kreće serija o 'Aferi Ibiza' koja je srušila austrijsku vladu 2019.

Ibiza afera koja je prije 2 godine srušila austrijsku tirkizno-plavu vladu nalikovala je pravoj krimi seriji. Taj oblik je upravo i poprimila u produkciji televizijske kuće Sky i W&B koja je željela osvijetliti ovu povijesnu crticu

VIDEO

- Autori i naš redatelj Christopher Schier, svojom velikom stručnošću i finim rukopisom, uspjeli su napraviti zadivljujući pogled na događaje i ljude koji su dio afere. Da nije stvarnosti, mogla bi biti komedija - kaže Quirin Berg, producent i direktor televizije W&B.

Naime, Ibiza afera koja je prije dvije godine srušila austrijsku  vladu nalikovala je pravoj krimi seriji. Taj oblik je upravo i poprimila u produkciji televizijske kuće Sky i W&B koja je željela osvijetliti ovu povijesnu crticu u austrijskoj politici.  

“Disco, disco, party, party”, viče glumac Julian Looman koji igra austrijskog desničarskog političara Johanna Gudenusa u političkom skandalu “Afera Ibiza”.

Nicholas Ofczarek koji tumači ulogu privatnog detektiva Juliana H. kaže kako se ovakav scenarij ne bi mogao odviti niti da je planiran.

Afera Ibiza: Austrijsko istražno povjerenstvo počelo je s radom
Afera Ibiza: Austrijsko istražno povjerenstvo počelo je s radom

Podsjetimo, trenutno traje suđenje akterima austrijskog političkog skandala.

Bivši vicekancelar i predsjednik FPÖa Heinz-Christian Strache i njegova desna ruka, bivši parlamentarac te predsjednik FPÖ-a Johann Gudenus, glavni su akteri koji su na saslušanju pred odborom protiv korupcije izjavili da se ne osjećaju krivima za optužbe koje im se stavljaju na teret. Strache se čak pokušava ponovno vratiti na političku pozornicu.

Tajni detektiv Julian H. je isporučen Austriji od strane Njemačkih vlasti i nalazi se u pritvoru.  

Zašto je naručitelj i distributer videa koji je još 2017. pokušao prodati materijal za ucjenu opoziciji, iranski odvjetnik Ramin Mirfakhrai unatoč etičkom kršenju struke još uvijek licenciran za rad u Austriji gdje nastavlja ''operirati'' te zašto nije odgovarao pred zakonom ostaje nepoznato.

Nakon 'afere Ibiza': Prisegnula nova privremena vlada Austrije
Nakon 'afere Ibiza': Prisegnula nova privremena vlada Austrije

Još uvijek traje potraga za mladom ženom, koja je tečno govorila ruski i predstavila se da je Alyona Makarov, bogata nećakinja ruskog oligarha. Poslije se uspostavilo da Markarov nema nećakinju pa je i on, uz međunarodnu tjeralicu, potegnuo 'konce' da ju pronađe. Pretpostavlja se da je djevojka iz BiH.

Čini se kako materijala za nastavak serije i u budućnosti neće nedostajati. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca

DP želi 4 ministarstva? Mario Radić za 24sata: To nije istina, ne znam tko to plasira u javnost
IZ MINUTE U MINUTU

DP želi 4 ministarstva? Mario Radić za 24sata: To nije istina, ne znam tko to plasira u javnost

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...
A KLELI SE U JEDINSTVO

Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...

Odlazak bračnog para Raspudić Selak od Mosta, samo je jedan od raskola među partnerima i unutar stranaka nakon izbora. DP se lomi oko koalicija, SDP-ov Grbin na meti kritika, Plenković na dvostrukom udaru...