Obavijesti

News

Komentari 149

Kreću ovrhe za sve koji imaju porezni dug veći od 2000 kuna

Kreću ovrhe za sve koji imaju porezni dug veći od 2000 kuna
2

Čak 75.000 tvrtki i obrta od utorka će u blokadu jer duguju više od 2000 kuna za poreze ili doprinose koji su dospjeli 31. kolovoza 2013. Prve ovrhe već su poslane

VIDEO

Od utorka kreće prisilna naplata poreznih dugova građanima, tvrtkama, obrtima i slobodnim djelatnostima. 

Neslužbeno se doznaje kako će čak 75.000 tvrtki i obrta u blokadu. Oni duguju više od 2000 kuna za poreze ili doprinose koji su dospjeli 31. kolovoza ove godine. Prve ovrhe već su poslane, javlja Večernji list.  

Cilj je smanjiti ukupne dugove tih dužnika koji iznose čak 3,5 milijarde kuna

Referenti koji su dobili naredbu da hitno krenu u ovršne postupke umiruju pa kažu da posao neće završiti za jedan dan, ali doznaje se da je odluka na snazi već tjedan dana.

Već se javljaju i prve 'žrtve'.

Večernjem listu javila se jedan slobodna novinarka koja je u jutarnjim satima ponedjeljka dobila službeni dopis Porezne uprave u kojem stoji da se protiv nje zbog 7000 kuna pokreće ovrha. 

Ima samo mjesec dana da bi platila 7000 kuna državi. Ako ne plati, dug će narasti za troškove ovrhe i kamata, što ga može i udvostručiti.

Porezna: Ovrhe za one koji su ignorirali sve pozive

Na temu ovrha oglasila se priopćenjem i Porezna uprava. Tvrde da su u više navrata poduzetnicimi dali priliku da uz povoljnije uvijete plate svoja dugovanja za poreze i ostala javna davanja. 

- S obzirom da je Porezna uprava temeljem Općeg poreznog zakona dužnike opominjala telefonskim putem i nakon toga im slala opomene, te da isti nisu iskoristili mogućnosti predstečajnih nagodbi, niti četiri reprograma od 2012. godine, na koje su putem javnih glasila više puta pozivani, pristupit će se prisilnoj naplati dospjelih tražbina - stoji u priopćenju Porezne. 

One koji su koristili reprogram ili predstečaj neće ovršiti

No, u Poreznoj ističu da prema fizičkim i pravnim osobama koje su iskoristile mogućnost reprograma ili predstečajne nagodbe, neće krenuti s mjerama prisilne naplate, odnosno ovrhom. 

Nisu plaćali porez: Od utorka u blokadi 75 tisuća tvrtki i obrta

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 149
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.