Obavijesti

News

Komentari 0

Krešimir Žunić: 'Nisam dužan provjeravati pravni status nekretnine u kojoj sam slikan'

Krešimir Žunić: 'Nisam dužan provjeravati pravni status nekretnine u kojoj sam slikan'

Nisam mogao kupiti stan po povlaštenoj cijeni jer je isti procijenjen od strane ovlaštenog sudskog procjenitelja i kao takav predstavlja tržišnu cijenu a ni na koji način povlaštenu, kaže Krešimir Žunić

VIDEO

Na portalu 24sata objavljen je i još uvijek dostupan prilog od dana 16. listopada 2020. (petak) 16:47 sati pod naslovom „Kakva ekipa na fešti kod Čička: Kuščević, Žunić, Masten... Svi u bespravno sagrađenoj konobi“, objavljeno je više netočnih informacija na moju štetu.

Naime, načinom prezentiranja i objavljivanja informacija sadržanih u predmetnom članku objavljenom u naslovnoj rubrici, uz navođenje slika, mene se prikazuje na objektivno uvredljiv način, a koji je podoban da izazove omalovažavanje mene kod šireg kruga osoba, Vaših čitatelja i čitatelja drugih portala koji su prenijeli informaciju od Vas, budući se jasno i nedvojbeno mene povezuje sa kontekstom priče za koju nisam znao, mogao znati ili bio na koji drugi način bio dužan provjeravati pravni status nekretnine u kojoj sam slikan.

Tim više, neistinitim, neprovjerenim informacijama koje su proizvoljno po prvi put objavljene u dijelu koji se odnosi na mene kao korisnika subvencioniranog stambenog kredita od strane APN-a a tekst glasi : „Na druženju je bio i Krešimir Žunić. On je ove godine smijenjen s mjesta vršitelja dužnosti direktora Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama nakon što se otkrilo da je po povlaštenoj cijeni kupio stan u Zadru uz subvenciju APN-a, odnosno agencije u kojoj je tada radio.

Iz citirane rečenice vrlo je razvidna konstrukcija koja se zasniva na predbacivanju mi odgovornosti za kupnju nekretnine po povlaštenoj cijeni te za korištenje subvencije APN-a.

Nikad nisam koristio subvenciju APN-a niti je istu Zakonom o subvencijama moguće koristiti za kupnju stana iz Programa POS-a tj. od APN-a.

Nisam mogao kupiti stan po povlaštenoj cijeni jer je isti procijenjen od strane ovlaštenog sudskog procjenitelja i kao takav predstavlja tržišnu cijenu a ni na koji način povlaštenu. Zakon o društveno poticanoj stanogradnji definira procjenu nekretnine kao preduvjet za kupnju iste po tržišnoj cijeni imajući u vidu stanje, zatvorenu površinu stana položaj i starost nekretnine koja je predmet kupoprodaje. Javno je dostupan podatak da preostali neprodani stanovi koji su se prodavali najmoprimcima nakon mene na istoj etaži (prizemlju) u istom stanju su procijenjeni na niže iznose od nekretnine koju mi stavljate na teret. Podatak je dostupan u javnim ispravama (vlasnički listovi, ugovori o kupoprodaji)...

Sve prethodno navedeno također je dostupno na mom Facebook profilu u dijelu koji definira cijenu, način kupnje, te ne navodi nigdje korištenje subvencije od strane APN-a, dapače, stan sam kupio komercijalnim kreditom Erste i Steiermärkische bank d.d. po tržišnoj kamati i to kao suvlasnik a ne vlasnik nekretnine.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.
Najveći dosje o Rafaleima: Ovo je cijela istina o zrakoplovima koje su Francuzi masno naplatili
ANALIZA EKSPERTA 24SATA

Najveći dosje o Rafaleima: Ovo je cijela istina o zrakoplovima koje su Francuzi masno naplatili

Plus+ Minimalan iznos za održavanje iznosi oko 75 milijuna eura ili šest milijuna eura po avionu. Godišnje. Dakle, samo za 12 Rafalea trebat će četiri puta više novca, nego na sve ostale avione i helikoptere u HRZ-u