Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
70 komentara

Krhka curica Ranka (11) brine se za mamu, pradjeda i brata

Umjesto igre s vršnjacima, svakoga dana Ranka kuha, čisti i brine se o kućanstvu i članovima svoje obitelji. Uz sve te obveze uspijeva učiti i zadržati odlične ocjene

Franjo Lepan/PIXSELL
Foto: Franjo Lepan/PIXSELL
70 komentara

Naizgled obična i vesela djevojčica Ranka Njegovanović (11) u očima krije tugu zbog majčine bolesti. Tumor na mozgu prikovao ju je za postelju. Ranki nedostaju njezini nježni zagrljaji, druženje i pokoji savjet, ali to ne pokazuje. Uz sve kućne obveze koje ima, za drugo nema vremena. Ne odijeva lutku Barbi nego oblači brata Marka (3).

- Nije mi teško. Jako ga volim i jedva čekam doći iz škole i zagrliti ga. Sve mi govori. Tko je bio kod nas, što je radio, kako je mama taj dan, kako su on i pradjed zaspali kraj tople peći - kaže Ranka. Prabaka Ljuba (85) teško je pokretna i još nekako uspijeva skuhati za obitelj. 

- Ranka mi pomaže. Ona skuha ponekad nešto jednostavnije, čaj za majku, a djeda i brata sama sprema. Ne dam joj da diže teško, mlada je, ali ponekad i to mora jer djed i ja smo preslabi - rekla je Ljuba. Jedini u obitelji zarađuje tata Predrag (35). On obavlja najteže poslove kako ne bi pali na malenu. 

- Još je dijete, sada joj je majka najpotrebnija. Ne žali se ni na što, nikad mi nije rekla da nešto ne može ili neće - kaže Predrag. 

Ranka je oslonac i pradjedu Stevanu (76).Teško bolestan ne zna kada mora piti lijekove. Čim stigne iz škole, Ranka odloži stvari i pođe majci pitati je treba li joj što. 

- Kada dođem kući, prvo pogledam što kome treba, zatim ručam pa pišem zadaću. Poslije se malo poigram s Markom - kaže ova odlična učenica i miljenica razrednih prijatelja.

Ranki pomažu učitelji i djeca iz razreda

Puno mi pomažu moji školski prijatelji i nastavnici. Organizirali su akciju za mene, skupili su novac i odjeću da nam bude lakše. I tati pomažu njegove kolege u tvrtki Spin Valisu, rekla je skromna Ranka.

Reportažu o Ranki gledajte na HTV-u u emisiji "Dobro jutro, Hrvatska" ili na www.ponoshrvatske.hr

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message