News

Komentari 34

Krijumčari s migrantima bježali policajcima kod Gorice i sletjeli s ceste u šumi, poginuo suvozač

Krijumčari s migrantima bježali policajcima kod Gorice i sletjeli  s ceste u šumi, poginuo suvozač

Nakon što su policijski službenici započeli potjeru za vozilima uz zvučne i svjetlosne signale, vozila se nisu zaustavila. U potjeru su se uključili i zagrebački policajci. Vozači su u jednom trenu sletjeli s ceste

Krijumčari migranata, u bijegu s dva terenska vozila pred policijom, sletjeli su kasno u ponedjeljak s ceste u šumu kod Velike Gorice pri čemu je poginuo jedan suvozač i ozlijeđena većina putnika koje su prevozili, a tijekom intervencije lakše je ozlijeđena policijska vježbenica.

Dva sumnjiva terenca marke Volvo austrijskih i Mercedes mađarskih registracija opazili su pola sata prije ponoći, između naselja Okuje i Guci na velikogoričkom području pripadnici Ravnateljstva policije koji pojačano postupaju po suzbijanju nezakonitih migracija.

Nakon što su policijski službenici započeli potjeru za vozilima uz zvučne i svjetlosne signale, vozila se nisu zaustavila odnosno vozači su odbili postupiti po zapovijedi. U potjeru su se uključili i zagrebački policajci sa ciljem njihovog zaustavljanja, izvijestila je policija.

Pritom je mercedes sletio s kolnika u šumu, dok je volvo prvo udario u dva zaustavljena policijska vozila i također sletio u šumu.

Prema dosad utvrđenom smrtno je stradao suvozač iz Volva, nakon što je udario u službena vozila i sletio u šumu, navodi policija u priopćenju.

Osobe iz terenaca, za koje se kasnije utvrdilo da se radi o stranim državljanima, dale su se u bijeg prema šumi, ali su nedugo potom pronađene.

Daljnjim postupanjem utvrđeno je da su vozači u dva vozila prevozili više stranih državljana, od kojih je većina ozlijeđena u slijetanju i naletu vozila zbog čega im je liječnička pomoć pružena u zagrebačkim bolnicama.

Najčitaniji članci