Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Krivotvorila oporuku pokojnog muža i uzela dva milijuna kuna

NEPRAVOMOĆNO JE OSUDILI Humanitarka iz Slavonskog Broda je godinama živjela na visokoj nozi. Naslijedila je tri kuće na moru, BMW i životno osiguranje. Ulovili su je u prevari...

Foto: Facebook
186 komentara

Ružica Marijanović (53) nepravomoćno je u srijedu osuđena na jedinstvenu kaznu od tri godine zatvora zbog krivotvorenja isprave, prijevare i kaznenog djela protiv imovine.

Na objavu presude na Općinskom sudu u Požegi nije došla, kao ni Ivan Brezić i Marija Smolčić, koji su svojim potpisima ovjerili oporuku unatoč tome što nisu bili na potpisivanju oporuke od strane pokojnog Modrušana niti im je on izjavio da je to njegova oporuka. Za to su oboje nepravomoćno osuđeni na po godinu dana i šest mjeseci zatvora. Marijanović iza sebe ima brak i izvanbračnu zajednicu.

Nakon smrti nevjenčanog supruga Vinka Modrušana odlučila je krivotvoriti oporuku i potpis ostavitelja. U testamentu je navedeno da sva njegova pokretna i nepokretna imovina, kao i novac s više računa, pripadaju njoj. To je, po njezinu zahtjevu, potpisala nepoznata osoba, stavljajući potpis pokojnog Vinka Modrušana. Javni bilježnik je na ostavinskoj raspravi 18. svibnja 2011. donio pravomoćno rješenje o nasljeđivanju kojim je nasljednica Ružica Marijanović.     

Temeljem tog rješenja Ružica Marijanović je za svoga sina pribavila jednu trećinu od 149.000 kuna, a za sebe veću imovinsku korist - pravo na tri nekretnine u Šmriki nedaleko od Crikvenice iz sudskog spora s bivšom suprugom Vinka Modurušana, Mery Sišul. Osim nekretnina osigurala si je polovicu životnog osiguranja nevjenčanog supruga u iznosu od 9428 eura te je s bankovnog računa pokojnika sebi prebacila 80.962 američka dolara, a s kunskog računa 27.410 kuna. I to nije sve, s deviznog bankovnog računa prebacila si je neisplaćene plaće tvrtke Pride Company, policu životnog osiguranja radnika u iznosu od 246.337 dolara. Osim novca uzela je automobil BMW, Serija 1, model 120D Cupe i sve sobne stvari, pribavivši svome sinu nepripadnu imovinsku korist u iznosu od 49.170 kuna, a sebi imovinsku korist od najmanje 1,9 milijuna kuna, oštetivši time Alena Modrušana, pokojnikovog sina kao zakonskog nasljednika za navedeni iznos te njegovu bivšu suprugu za blizu 19.000 eura. Nakon što je došla do nasljedstva, trošila je šakom i kapom. U krivotvorenu oporuku posumnjali su Mery Sišul, bivša supruga Vinka Modrušana, i njegov sin Alen Modrušan. Tijekom suđenja potpis na oporuci je dva puta grafološki vještačen i u oba puta vještaci su zaključili da je krivotvoren. Cijeli dokazni postupak vodio se pred Općinskim sudom u Požegi jer je Općinski sud u Slavonskom Brodu tražio svoje izuzeće.

Kako doznajemo, protiv Ružice Marijanović osim ovog postupka vodi se još pet parničnih postupaka. Što se tiče ovog predmeta, sad je na potezu drugostupanjski sud, koji izrečenu presudu može smanjiti, potvrditi ili povećati. Marijanović je omiljena u Slavonskom Brodu, o njoj su sugrađani govorili u superlativima. Organizirala je, naime, mnogobrojne humanitarne akcije za pomoć ljudima kojima je bilo narušeno zdravlje ili su se našli u teškim socijalnim prilikama, a angažirala se i u udruzi koja se borila da rafineriju u Bosanskom Brodu spriječe da zagađuje zrak i truje građane Sl. Broda.

Brođane šokirala presuda  

Marijanović, zaposlenica stručne službe u županiji, bila je omiljena u Sl. Brodu. Čak je i Općinski sud u Sl. Brodu tražio izuzeće. Građani, koji je znaju kao veselu osobu uvijek spremnu pomoći, šokirani su cijelim slučajem.     

Foto: Promo

Možda vas zanima i ovo:
Message