Obavijesti

News

Komentari 28

Krolo: Bili su ljubazni, ali ne vjerujem da u Kini liječe ALS

Krolo: Bili su ljubazni, ali ne vjerujem da u Kini liječe ALS
1

Dan u toj klinici Relife koštao ga je 10.000 kn, a o njemu se nije brinula medicinska sestra nego prijatelj i kći. Nisu mu htjeli reći gdje nabavljaju matične stanice

VIDEO

Nema tamo lijeka, kaže Ivo Krolo (47) nakon povratka s liječenja ALS-a u pekinškoj Međunarodnoj klinici Relife.

Primio je šest injekcija matičnih stanica i akupunkturu. Nakon tri tjedna osjećao se malo bolje, ali mu je fizioterapeut rekao da su mu noge i govor lošiji. Uoči odlaska u Kinu prijatelji su u kliniku poslali svu dokumentaciju.

- Čudili su se što ne mogu hodati. A ubrzo su mi rekli da imam ALS. Pa sve to sam im ja već slao u povijesti bolesti - kaže Krolo. Dan u toj klinici koštao ga je 10.000 kuna, a o njemu se nije brinula medicinska sestra nego prijatelj i kći.

- Rekli su da se to dodatno plaća. A za taj novac u Zagrebu mogu dobiti apsolutno sve - dodaje. Bolnicu je opisao kao hotel s pet zvjezdica.

- Bili jesu ljubazni, ali to je sve što imaju. Dvaput su mi vadili krv zbog šećera. Rekao sam da s tim nemam problema, pa su odgovorili da onda to više neće raditi – rekao je Krolo.

Pitao ih je odakle nabavljaju matične stanice, gdje ih drže i na kojoj temperaturi:

- Rekli bi samo da im moram vjerovati.

Svjestan da je na terapiju išao na vlastitu odgovornost, ipak nije siguran da su to prave matične stanice koje djeluju nakon 3-6 mjeseci.

- Kinezi su mi rekli da sam od svih koje su liječili ja u najlošijem stanju. U bolnici sad nema pacijenata - dodaje.

Kanadski biolog Jack W. Szostak, dobitnik Nobelove nagrade za biologiju, kazao je za 24sata da je bio na summitu nobelovaca u Pekingu.

- Relife je bio jedan od sponzora, pa sam posjetio njihovu zgradu. Neobično, nije bilo nijednog pacijenta. Spominjali su priče o izlječenjima raka matičnim stanicama, ali bez ikakvih podataka o kliničkim istraživanjima. Iako se činilo da liječnici doista vjeruju u svoj rad, nisam uvjeren da su ikoga izliječili - zaključio je nobelovac. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 28
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa