Obavijesti

News

Komentari 12

Kronologija tragičnog dana: Otmičari srušili četiri aviona

Kronologija tragičnog dana: Otmičari srušili četiri aviona
10

Al-Qa'ida je 11. rujna 2001. otela četiri aviona i udarila njima u tornjeve WTC-a u New Yorku i Pentagon u Washingtonu. Četvrti avion srušio se kod Pittsburgha

VIDEO

7:59 Let American Airlinesa broj 11 kreće s aerodroma Logan u Bostonu prema Los Angelesu. Pet članova Al-Qa'ide je u avionu.

8:14 Let American Airlinesa broj 175 kreće s aerodroma Logan u Bostonu prema Los Angelesu. Pet članova Al-Qa'ide je u avionu. 

8:20 Let American Airlinesa broj 77 kreće s aerodroma Washington Dulles u Fairfaxu prema Los Angelesu. Pet članova Al-Qa'ide je u avionu. 

8:42 Let United Airlinesa broj 93 kreće s aerodroma Newark prema San Franciscu. Četiri člana Al-Qa'ide su u avionu. 

8:46 Let broj 11 zabija se u sjeverni toranj Svjetskog trgovačkog centra, između 93. i 99. kata, brzinom od 790 km/h.

8:55 Predsjednik George W. Bush je obaviješten o avionu koji se zabio u zgradu Svjetskog trgovačkog centra. Ulazi u učionicu u Osnovnoj školi Emma E. Booker na Floridi i počinje druženje s djecom.

9:02 Let 175 zabija se u južni toranj Svjetskog trgovačkog centra , između 77. i 85. kata, brzinom od 950 km/h. 

9:05 Predsjednika Busha obavijestili su o udaru drugog aviona. Odlučuje nastaviti s čitanjem djeci. Kasnije je objasnio da ih nije želio uzbuniti.

9:29 Predsjednik Bush prvi se put obraća javnosti. Izjavio je kako se dogodila "nacionalna tragedija". Nitko od njegovih djelatnika ne zna da su avioni bili oteti prije nego što su se zabili u zgrade Svjetskog trgovačkog centra.

9:37 Let 77 srušio se na zapadnu stranu Pentagona. Ubijeno je 175 ljudi i svih 64 putnika aviona. Avion je udario u dio Pentagona koji je uglavnom bio pod rekonstrukcijom.  

9:45 Zračni prostor SAD-a je zatvoren. Niti jedan avion ne smije poletjeti, a svi koji lete moraju sletjeti na najbliži aerodrom. 

9:59 Južni toranj Svjetskog trgovačkog centra počinje se urušavati

10:03 Let 93 srušio se 129 km od Pittsburgha. Nekoliko putnika pokušalo se suprotstaviti otimačima te su oni odlučili srušiti avion prije nego putnici provale u kokpit. Pretpostavlja se da su meta bili Bijela kuća ili američki Kongres.

10:28 Sjeverni toranj Svjetskog trgovačkog centra počinje se urušavati. 

17:20 Zgrada 7 Svjetskog trgovačkog centra se urušava zbog štete prouzročene padom sjevernog i južnog tornja. Nitko nije ozlijeđen jer je zgrada na vrijeme evakuirana.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"