Obavijesti

News

Komentari 117

Kroz snijeg pješačila 30 sati, jela grančice i pila vlastiti urin

Kroz snijeg pješačila 30 sati, jela grančice i pila vlastiti urin
1

Zamjenik šefa policije kaže da je čudo što je obitelji spašena. Karen inače trči maratone i natječe se u triatlonu pa je obitelj zaključila da je u najboljoj formi da ode po pomoć

VIDEO

Karen Klein (46) pješačila je 30 sati kroz snijeg u divljini američke države Utah dok je pokušavala pronaći pomoć za svoju obitelj koja je zaglavila u snijegu. Putem je ostala bez vode i hrane pa je žvakala grančice i pila vlastiti urin. Žeđ nije utažila snijegom jer je znala da bi joj takao prijetila hipotermija.

Klein je s mužem Ericom (47) i sinom Isaacom (10) išla je do sjevernog ruba Grand kanjona kad je napadao snijeg i zapeli su u jarku na sporednoj cesti na koju ih je 'poslala' navigacija dok su tražili alternativne putove zbog zatvorene ceste. Oko njih nije bilo žive duše, a nisu imali ni signala.

Zamjenik šefa policije kaže da je čudo što su sva tri člana obitelji spašena. Naime, Karen inače trči maratone i natječe se u triatlonu pa je obitelj zaključila da je u najboljoj formi da ode po pomoć. 

Karen se u običnoj zimskoj jakni, pletenoj kapi i čizmama za planinarenje, bez posebne zimske opreme, probijala kroz snijeg koji je na nekim mjestima bio visok i 90 centimetara kako bi došla do 16 kilometara udaljene glavne ceste, no i ona je bila zatvorena pa je nastavila hodati prema glavnom ulazu u Nacionalni park koji je bio udaljen još 22 kilometra.

Klein je propješačila skoro 50 kilometara po snijegu prije nego li je naišla na kolibu u koju je provalila kroz prozor i gdje su je spasili šest sati nakon toga. 

Eric i Isaac su ostali spavati u autu, a otac se kasnije uspio popeti na viši teren i uloviti signal na mobitelu te pozvati pomoć. Spasitelji su prvo pronašli njega i sina, a zatim krenuli u potragu za majkom. 

Otac i sin bili su ozebli, a majci je pružena liječnička pomoć zbog hladnoće i ozbiljnih ozeblina na rukama, prenosi Daily Mail.


 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 117
VIDEO

Izađite iz mora, vrijeme je opet za kapute! Evo kada stiže nagla promjena, minusi i snijeg...
VREMENSKA PROGNOZA

Izađite iz mora, vrijeme je opet za kapute! Evo kada stiže nagla promjena, minusi i snijeg...

Prema norveškoj stranici yr.no, temperature će idućeg tjedna u dijelovima Hrvatske ići i ispod nule. U Zagrebu, primjerice, će idućeg utorka najniža temperatura biti 1 stupanj Celzijusov.

Zoran Milanović se oglasio nakon odluke Ustavnog suda
REAKCIJA PREDSJEDNIKA

Zoran Milanović se oglasio nakon odluke Ustavnog suda

Nakon odluke Ustavnog suda obraćanje javnosti najavio je vođa SDP-a Peđa Grbin, a Zoran Milanović kratko se na Facebooku oglasio znakovitom porukom
Ovako svjetski mediji pišu o Milanoviću i odluci Ustavnog suda: 'Populist proruskog stava'
DRAMA OKO IZBORA

Ovako svjetski mediji pišu o Milanoviću i odluci Ustavnog suda: 'Populist proruskog stava'

Svjetski mediji u ponedjeljak prenose odluku Ustavnog suda o zabrani kandidature Zorana Milanovića na predstojećim parlamentarnim izborima, a dio njih predsjednika predstavlja kao „populista” koji je „iznosio proruske stavove”, ali i kao jednog od najpopularnijih političara u zemlji