Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Kroz snijeg pješačila 30 sati, jela grančice i pila vlastiti urin

Zamjenik šefa policije kaže da je čudo što je obitelji spašena. Karen inače trči maratone i natječe se u triatlonu pa je obitelj zaključila da je u najboljoj formi da ode po pomoć

Foto: Facebook
117 komentara

Karen Klein (46) pješačila je 30 sati kroz snijeg u divljini američke države Utah dok je pokušavala pronaći pomoć za svoju obitelj koja je zaglavila u snijegu. Putem je ostala bez vode i hrane pa je žvakala grančice i pila vlastiti urin. Žeđ nije utažila snijegom jer je znala da bi joj takao prijetila hipotermija.

Klein je s mužem Ericom (47) i sinom Isaacom (10) išla je do sjevernog ruba Grand kanjona kad je napadao snijeg i zapeli su u jarku na sporednoj cesti na koju ih je 'poslala' navigacija dok su tražili alternativne putove zbog zatvorene ceste. Oko njih nije bilo žive duše, a nisu imali ni signala.

Zamjenik šefa policije kaže da je čudo što su sva tri člana obitelji spašena. Naime, Karen inače trči maratone i natječe se u triatlonu pa je obitelj zaključila da je u najboljoj formi da ode po pomoć. 

Karen se u običnoj zimskoj jakni, pletenoj kapi i čizmama za planinarenje, bez posebne zimske opreme, probijala kroz snijeg koji je na nekim mjestima bio visok i 90 centimetara kako bi došla do 16 kilometara udaljene glavne ceste, no i ona je bila zatvorena pa je nastavila hodati prema glavnom ulazu u Nacionalni park koji je bio udaljen još 22 kilometra.

Klein je propješačila skoro 50 kilometara po snijegu prije nego li je naišla na kolibu u koju je provalila kroz prozor i gdje su je spasili šest sati nakon toga. 

Eric i Isaac su ostali spavati u autu, a otac se kasnije uspio popeti na viši teren i uloviti signal na mobitelu te pozvati pomoć. Spasitelji su prvo pronašli njega i sina, a zatim krenuli u potragu za majkom. 

Otac i sin bili su ozebli, a majci je pružena liječnička pomoć zbog hladnoće i ozbiljnih ozeblina na rukama, prenosi Daily Mail.


 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message