Obavijesti

News

Komentari 6

Krstičević i Šundov zadovoljni otišli iz vojarne 'Knez Trpimir'

Krstičević i Šundov zadovoljni otišli iz vojarne 'Knez Trpimir'

- Hrvatska vojska je pobjednička vojska i drago mi je danas biti s vama i podijeliti sjećanja na vaše ratne kolege, naglasio je ministar obrane RH Damir Krstičević u posjetu vojarni 'Knez Trpimir'

VIDEO

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane RH Damir Krstičević i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH general zbora Mirko Šundov posjetili su u utorak Eskadrilu transportnih helikoptera (ETH) 93. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane (HRZ i PZO) u vojarni "Knez Trpimir" u Divuljama kod Trogira.

Ministar Krstičević je čestitao pripadnicima Eskadrile transportnih helikoptera na svemu što čine u svojim humanim akcijama, zbog kojih su i dobili priznanje 'Ponos Hrvatske', priopćeno je iz Ministarstva obrane RH.

- Hrvatska vojska je pobjednička vojska i drago mi je danas biti s vama i podijeliti sjećanja na vaše ratne kolege koji su bili potpora gardijskim brigadama i ostalim postrojbama Oružanih snaga RH u Domovinskom ratu, čime smo dobivali dragocjenu pomoć iz zraka, a znamo koliko je puno života naših ranjenih branitelja spašeno zahvaljujući letačkim helikopterskim posadama. Bili ste uvijek pravovremeni i sjajno obavljate svoje zadaće. Budite ponosni na sve što je ova eskadrila učinila u Domovinskom ratu. Čestitam vam na svemu što danas radite i vi ste danas s razlogom ponos Oružanih snaga i hrvatskog naroda, naglasio je ministar Krstičević.

General Šundov je istaknuo kako ova vojarna i cijela eskadrila imaju sjajnu perspektivu i budućnost, i od strateškog su interesa za Oružane snage RH.

Podsjetio je i na povijesnu ulogu ove eskadrile u Domovinskom ratu, čije su letačke posade pružale potporu gardijskim brigadama u najvažnijim operacijama obrane i oslobađanja Republike Hrvatske.

U ime domaćina goste su pozdravili zapovjednik HRZ i PZO-a general-bojnik Miroslav Kovač, zapovjednik 93. zrakoplovne baze HRZ i PZO-a pukovnik Mario Pleša i zapovjednik Eskadrile transportnih helikoptera bojnik Ante Siniša Kozina, koji je održao prezentaciju o ulozi i zadaćama eskadrile.

Kozina je istaknuo kako je ova eskadrila svoju prepoznatljivost u javnosti izgradila kroz dugogodišnje sudjelovanje u hitnim medicinskim letovima i prevoženjem domaćeg stanovništva i turista s hrvatskih otoka i priobalja do medicinskih ustanova.

Eskadrila sudjeluje i u akcijama potrage i spašavanja, gašenju požara iz zraka te prijevoza vatrogasaca i opreme do požarišta, a aktivna je i u međunarodnoj misiji KFOR na Kosovu, kao i u pružanju potpore ostalim granama Oružanih snaga RH u provedbi obuka i vježbi.

Tijekom posjeta Zrakoplovnoj bazi u Divuljama ministar Krstičević i general Šundov su obišli i Vatrogasno operativno središte, gdje se razgovaralo o planovima unaprjeđenja cijelog sustava protupožarne zaštite RH.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca

Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...
A KLELI SE U JEDINSTVO

Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...

Odlazak bračnog para Raspudić Selak od Mosta, samo je jedan od raskola među partnerima i unutar stranaka nakon izbora. DP se lomi oko koalicija, SDP-ov Grbin na meti kritika, Plenković na dvostrukom udaru...
DP želi 4 ministarstva? Mario Radić za 24sata: To nije istina, ne znam tko to plasira u javnost
IZ MINUTE U MINUTU

DP želi 4 ministarstva? Mario Radić za 24sata: To nije istina, ne znam tko to plasira u javnost

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori