Obavijesti

News

Komentari 43

Kruna karijere: Ponosna sam na najbolji Advent u Europi...

Kruna karijere: Ponosna sam na najbolji Advent u Europi...
1

Zagrebački Advent treći je put proglašen najboljim Adventom u Europi. Šefica Turističke zajednice grada Zagreba otkriva što joj znači i kako proživljava uspjeh zagrebačke atrakcije

VIDEO

Otkako je 2. lipnja 2014. godine zasjela u fotelju direktorice Turističke zajednice grada Zagreba, Martina Bienenfeld napravila je pravi “boom”. Već tri godine zagrebački Advent bilježi rekorde iz dana u dan.

Zagreb je već treću godinu zaredom proglašen najboljim Adventom u Europi. Kako se osjećate zbog tog uspjeha?

Izuzetno sam sretna da je Zagreb jedini grad kojemu je uspjelo tri puta zaredom ponijeti ovu divnu titulu. Isto tako, ovo je ujedno i posljednji put da možemo biti u konkurenciji, prema pravilima European Best Destination portala, tako da s radošću prepuštamo i drugim gradovima da se kandidiraju i pokušaju pobijediti. Hvala svima koji su podržali naš Advent te pozivam sve da i dalje uživaju u najboljem Adventu u Europi.

Jeste li, kad ste krenuli s Adventom, imali uopće predodžbu kako će se to razmahati? Kako ste se osjećali kad ste startali s projektom?

Advent 2014. godine po mnogočemu je bio poseban - to je bio prvi Advent koji sam organizirala kao direktorica Turističke zajednice grada Zagreba, a isto tako i prvi Advent koji je dobio svoju najprepoznatljiviju vizuru - klizalište. Ledeni park na Trgu kralja Tomislava realizirali smo po ideji gradonačelnika. Advent sam do 2014. godine pratila s pozicije voditeljice Gradskog odjela za turizam, tako da sam već imala jasne ideje i projekte koje sam sa svojim timom i provela te sam ponosna na naš uspjeh.

Što mislite, zbog čega je zagrebački Advent polučio tako dobre rezultate i prešišao do sada uhodane destinacije?

Slijedom višegodišnjih napora uloženih u promociju i sadržaje, projekt Advent u Zagrebu razvio se u cjeloviti i najjači turistički proizvod Zagreba. To su prepoznali i naši sugrađani, kojima ovim putem zahvaljujem na tome što su jedni od najboljih promotora ne samo Adventa, nego Zagreba općenito. Često ističem kako događanje može uspjeti samo ako ga prihvati lokalna zajednica, a Advent u Zagrebu najbolji je primjer toga jer je uspio pokazati i vratiti na ulice onaj ‘dobri duh’ Zagreba i božićnu atmosferu, koji se osjećaju na svakom koraku.

Osim Adventa, Zagreb je postao i jako zanimljiva turistička destinacija, a ne samo usputna stanica. Što još možemo poboljšati u Zagrebu? Hoćete li poraditi na proširenju smještajnih kapaciteta i infrastrukture? Što vam još nedostaje u Zagrebu te gdje vidite prostor za nove ideje i koje?

Smatram da držimo dobar smjer te da trebamo i dalje unapređivati stečenu poziciju. Zagrebački turizam ima potencijala razviti i specifične oblike turizma, a primjer toga je planiranje i razvoj zdravstvenog turizma. Naime, većina usluga zdravstvenog turizma ima visoku dodanu vrijednost te zajedničkim djelovanjem sektora zdravstva i turizma stvara se klima koja omogućuje daljnji razvoj grada Zagreba kao destinacije medicinskog turizma. Isto tako, vesele nas najave otvaranja novih smještajnih kapaciteta u Zagrebu, jer porast noćenja i dolazaka ne ovisi samo o događanjima, nego i o infrastrukturi koja treba pratiti razvoj grada. U TZGZ-u nastojimo svaki projekt razvijati na održiv i kvalitetan način, a Advent ćemo razvijati i dalje što je kvalitetnije moguće.

Jeste li ponosni na uspjeh?

Ponosna sam na sinergiju koju smo potaknuli. U kreiranju ukupnog turističkog proizvoda našega grada, gradski uredi Grada Zagreba vrlo su zaslužni za podršku, tu su i institucije vezane za turizam te, u konačnici, turistička industrija. Moram naglasiti i važnost podrške te odličnu suradnju s Hrvatskom turističkom zajednicom, gdje je recentni primjer dobra suradnja u promociji Adventa na ciljanim tržištima.

Što vam je osobno najdraže na Adventu, što najviše volite jesti i što obično kupujete na štandovima?

Gornji grad mi je oduvijek bio poseban, a ove godine bih istaknula cijelo Strossmayerovo šetalište koje s novom adventskom lokacijom kraj spomenika Matošu odiše pravom blagdanskom atmosferom. Volim adventske gastronomske novitete, ali rado pojedem i finu kobasicu uz kuhano vino. Na štandovima ću često kupiti originalni proizvod naših dizajnera.     

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 43
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.