Obavijesti

Promo sadržaj

Kupci su glasovali! Kupujte u pouzdanim web trgovinama

Kupci su glasovali! Kupujte u pouzdanim web trgovinama
3

Oznaka povjerenja CERTIFIED SHOP® potvrđuje da možete u izabranoj web trgovini obaviti kupnju bez straha od prevare

Trgovina se sve više seli na Internet, tako možemo kupovati iz udobnosti svojeg naslonjača, izbjeći gužvu u trgovini i prije kupovine detaljno istražiti sve informacije o željenom proizvodu. A unatoč svoj očitoj praktičnosti kupovine putem interneta, mnogi od nas osjećaju (ne)opravdanu nelagodu u onom trenutku kada treba ostaviti osobne podatke i platiti naručeni proizvod. Koliko je trgovina sigurna? Hoće li nas prevariti? Što ako nam ne isporuče proizvod? Kakva su iskustva drugih s ovom trgovinom?  

Iz tog je razloga brand poslovne inteligencije Shopper's Mind prije nešto više od godine dana predstavio svoj veliki  projekt oznake povjerenja CERTIFIED SHOP® namijenjene upravo potrošačima kako bi im potvrdio da je neovisna institucija provjerila i ocijenila web trgovinu kao pouzdanu trgovinu u kojoj kupnju možete obaviti bez straha od prevare.

Važnost ovog pionirskog projekta prepoznala je i europska institucija EMOTA koja se pridružila projektu kako bi dodatno ocijenila poslovanje trgovine u skladu sa strogim europskim standardima sigurne web kupovine.

Zato prije svoje iduće kupovine obavezno provjerite ima li odabrana web trgovina oznake povjerenja CERTIFIED SHOP® i EMOTA!

Businessman Pointing Copy Space.

 

Vi odlučujete tko je vrijedan povjerenja. Iskoristite priliku!

Da bi neka web trgovina zaslužila oznake povjerenja CERTIFIED SHOP® i EMOTA, mora proći kroz detaljan sustav ocjenjivanja koji je pažljivo osmišljen i temelji se podjednako na komentarima i iskustvu kupca te na stručnim analizama neovisnih institucija Shopper's Mind i EMOTA.

Vrlo je važno da znate prepoznati oznaku povjerenja koja vas zaista štiti kao kupca! Neke oznake mogu se jednostavno kupiti i time ne pružaju kupcima nikakvu sigurnost dok je CERTIFIED SHOP® jedina oznaka na hrvatskom tržištu koja se zasniva na tri najvažnija elementa sigurne kupovine! Provjerava se:

•    Mišljenje i iskustvo kupaca s kupovinom u web trgovini. Iskustvo kupaca jedno je od najvažnijih elemenata sigurne kupovine i to ga čini ključnim elementom certifikacije. Kada kod iduće kupovine primijetite anketu koja vas poziva na ocjenjivanje trgovine, nemojte odustati! Sudjelujte u ocjenjivanju trgovine jer kome vjerovati ako ne iskustvu kupaca koji su već provjerili trgovinu.

•    Sukladnost s tehničkim standardima. Stručna analiza neovisne institucije Shopper's Mind provjerava koliko je poslovanje trgovine u skladu sa standardima sigurne online kupovine. Provjeravaju se i strogi europski standardi sigurne web kupovine pa se uz oznaku povjerenja CERTIFIED SHOP® dodjeljuje i europska oznaka EMOTA.

•    Ocjena tajnog kupca. U sklopu detaljne provjere trgovine svoju ulogu ima i tajni kupac koji  provjerava izvrsnost korisničkog iskustva u web trgovini. Iskustvo tajnog kupca može izravno utjecati na dodjelu oznake povjerenja, jer ako se utvrdi  da web trgovac ne nudi pomoć u kupovini koja kupcu pripada prema zakonu, oznaka povjerenja mu neće biti dodijeljena.

Pouzdane web trgovine koje brinu za sigurnost i zadovoljstvo svojih kupaca pozvat će vas da ispunite upitnik o zadovoljstvu. Nemojte propustiti tu priliku, ocijenite svoje iskustvo i postanite nezamjenjiv član Shopper's Mind zajednice!

Sve što morate znati o sigurnoj kupovini na internetu:
 

•    Što za potrošača znači CERTIFIED SHOP® i EMOTA?
•    Popis svih trgovaca s oznakom
•    Česta pitanja potrošača

Gdje možete sigurno i bezbrižno kupovati?  
 

Sve trgovine koje nose oznake povjerenja CERTIFIED SHOP® i EMOTA mogu se u svakom trenutku provjeriti na popisu certificiranih trgovina na portalu Shopper's Mind Hrvatska – sMind.hr. Na popisu se već nalaze najpoznatije hrvatske web trgovine koje su nosioci nacionalne oznake povjerenja CERTIFIED SHOP® i europske oznake EMOTA, kao na primjer  Ekupi.hr, Emmezeta.hr, Magicbaby.hr, Makromikrogrupa.hr, Ponudadana.hr, ali i brojne specijalizirane web trgovine za koje možda niste imali prilike čuti ranije.

U svakom slučaju, redovito provjeravajte popis certificiranih trgovaca i svoje kupovine planirajte u sigurnim i pouzdanim web trgovinama. Kada na stranici trgovine primijetite oznake povjerenja CERTIFIED SHOP® i EMOTA klikom na oznaku obavezno provjerite valjanost certifikata i otklonite svaku sumnju u sigurnost vaše kupovine. Ukoliko oznaka nema poveznicu na certifikat, postoji rizik da je lažno objavljena i mogućnost pokušaja prevare. Ne savjetujemo vam kupovinu u takvoj trgovini.

Osim toga, i najpopularniji hrvatski portal za usporedbu ponuda, jeftinije.hr će vam pomoći pri odabiru najboljih ponuda i sigurnih web trgovina prikazom oznaka povjerenja CERTIFIED SHOP® i EMOTA pored pouzdanih trgovina.

 

Prepoznajte pouzdane web trgovce na europskoj razini!
 

Oznaka povjerenja CERTIFIED SHOP® jedina je oznaka povjerenja u Hrvatskoj koja se dodjeljuje zajedno s europskom oznakom povjerenja EMOTA koja dodatno potvrđuje usklađenost web trgovine s europskim standardima sigurne kupovine i koju ponosno nosi već više od 17.000 europskih trgovaca.

Lista certificiranih trgovaca nezaustavljivo raste pa već kod iduće kupovne u web trgovinama potražite:

•    oznake CERTIFIED SHOP® i EMOTA u zaglavlju, podnožju ili košarici web trgovine
•    aktivan link na certifikat trgovine na kojem ćete provjeriti valjanost certifikacije
•    poziv da ocijenite svoje iskustvo kupovine u web trgovinama i tako se pridružite online zajednici Shopper's Mind Hrvatska

Sve što morate znati o sigurnoj kupovini na internetu:
 

•    Što za potrošača znači CERTIFIED SHOP® i EMOTA?
•    Popis svih trgovaca s oznakom
•    Česta pitanja potrošača

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

PPS Galeković – kružnim poslovanjem do prirodnih proizvoda za eko grijanje
PROMO

PPS Galeković – kružnim poslovanjem do prirodnih proizvoda za eko grijanje

Gala peleti i briketi ekološka su rješenja za grijanje koja objedinjuju visoku učinkovitost, financijsku dostupnost te praktičnost za svakodnevnu uporabu. Cijeli proces proizvodnje Gala peleta je automatiziran

Pobjedničke strategije i izazovi za tvrtke: Kako zadržati kvalitetne radnike?
sadržaj donosi petrol

Pobjedničke strategije i izazovi za tvrtke: Kako zadržati kvalitetne radnike?

Suočeni s intenzivnom konkurencijom na tržištu rada, poslodavci se nalaze pred jednim od najvećih izazova: kako privući i zadržati kvalitetne radnike?
King Cross kreće u sveobuhvatnu rekonstrukciju
PROMO

King Cross kreće u sveobuhvatnu rekonstrukciju

Zagrebački shopping centar ostat će otvoren tijekom izvođenja radova čiji je završetak planiran za jesen 2025.