Obavijesti

News

Komentari 136

Kutinski HSS-ovac traži zabranu metal koncerta za Uskrs: 'Ovo nije slučajno, veličaju vraga!'

Kutinski HSS-ovac traži zabranu metal koncerta za Uskrs: 'Ovo nije slučajno, veličaju vraga!'

Organizatori kažu kako datum koncerta nije moguće pomaknuti je 44 članova bendova već odredilo taj datum. Nisu protiv zabrana i poručuju da se ne žele miješati u politiku, već umjetnost i zabavu

VIDEO

U Kutini ovih dana traje intenzivna borba gradskog vijećnika i HSS-ovca Dragutina Vagnera protiv održavanja metal koncerta Heretic Feast, koji bi se trebao održati u noći s Velike Subote na Uskrs, za što on smatra da je namjerno odabran datum kako bi se veličao vrag.

Potres od 3,5 Richtera zabilježili kod Kutine: 'Zastrašujuće je zvučalo. Osjetila se tutnjava'
Potres od 3,5 Richtera zabilježili kod Kutine: 'Zastrašujuće je zvučalo. Osjetila se tutnjava'

- Godinama se naši novci ulažu u Baraku da bi se onda na najveći kršćanski blagdan veličao mrak, vrag i sve mračne sile. Ovo nije slučajno izabran termin. Otvorite prilog i pogledajte najave bendova. Ja sam zbilja tolerantan, ali ovo je prestrašno! Mislite o meni što hoćete, ali umjesto da veličaju svjetlo i nadu, oni veličaju zlo. Ja se moram javno usprotiviti tome - napisao je uznemireni Vagner na Facebooku, da bi samo nekoliko dana nakon podijelio i dopis u kojem gradonačelnika Zlatka Babića pita tko je odobrio održavanje 'sotonističkog koncerta', nazivajući njegovo održavanje 'diskriminacijom kršćana'.

Traži 'samo' promjenu datuma

Vagner je danas održao i konferenciju, gdje je svoje sumještane upoznao s opasnostima ovog festivala čitajući letak za isti, u kojem se spominje 'slavlje smrti'. Ipak, kaže da je svjestan da je klub Baraka u kojoj se treba održati koncert namijenjena alternativnoj sceni protiv koje nema ništa, s obzirom da i sam diže ruke za obnovu tog objekta, te da je najveći problem sam datum održavanja koncerta, tražeći promjenu istog.

Draguin Vagner (HSS), član Gradskog vijeća Kutine: KONCERT Heretic Feast U KLUBU Baraka Kutina DISKRIMINACIJA JE KRŠĆANA rekao je na konferenciji za novinare te je odgoviro i na pitanje: Je li to početak njegove kampanje za izbor za gradonačelnika Kutine? Dragutin Vagner (HSS) član Gradskog vijeća Kutine uznemiren je organizacijom koncerta Heretic Feast u klubu Baraka u Kutini 8. travnja 2023. U svojim objavama na svom facebook profilu izrazio je svoje nezadovoljstvo; „Umjesto da veličaju svjetlo i nadu, oni veličaju zlo. Ja se moram javno usprotiviti tome. Da li Vi to podržavate??“. Objasnio je svoj stav: „Smatram da je održavanje tog koncerta direktna uvreda većine građana Kutine i okolice, pošto se većina deklarira kao katolici. Samo nas vjera u Boga i naša sloga može odmaknuti od ove dekadencije koja vlada svuda oko nas.“ Uznemireni vijećnik danas je održao i konferenciju za novinare.

Objavljuje KuTina info u Ponedjeljak, 6. ožujka 2023.

Organizatori koncerta, iz udruge Oko društva, Vagneru su odgovorili na prozivke, kazavši da nisu u mogućnosti pomaknuti datum koncerta zbog tehničkih razloga.

Ivor Harmicar, predsjednik udruge Oko društva koja je organizator koncerta Heretic Feast u klubu Baraka Kutina govorio je nakon konferencije za novinare gradskog vijećnika Dragutina Vagnera, koji traži odgodu koncerta.

Objavljuje KuTina info u Ponedjeljak, 6. ožujka 2023.

- Nismo ovime nikoga htjeli provocirati, nemamo razloga. Mislim da su to samo politički pokušaji iskorištavanja civilnih društava koja se uopće ne žele miješati u politiku. Mi se ne želimo baviti politikom, želimo da se nešto događa u našem gradu, od većina sam čuo sam pozitivne reakcije na ovo. Smatramo da zabrane uopće nisu dobre za društvo - rekao je predsjednik udruge Ivor Harmicar te dodao da se datum održavanja koncerta ne može promijeniti jer je 44 članova bendova već dogovorilo da će 8. travnja nastupiti na kutinskom metal festivalu.

Predsjednik HSS-a Krešo Beljak također dijeli mišljenje s Harmicarom, gdje je za Dnevnik.hr izjavio da je HSS protiv bilo kakvih zabrana, ali da neće doći u Kutinu na koncert jer je on s 52 godine prestar za odlazak na koncerte.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 136
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa