Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
24 komentara

Laburisti Strujić i Katunarić prešli u Tomasovićev HDSSD

Oboje će biti Tomasovićevi zamjenici na izborima za gradonačelnika. Strujić je bio predsjednik splitskog ogranka Laburista, a Katunarić članica predsjedništva stranke

Ivana Ivanović/PIXSELL
Foto: Ivana Ivanović/PIXSELL
24 komentara

Dr. Hrvoje Tomasović, predsjednik HDSSD-a, na nadolazećim lokalnim izborima kandidirat će se za gradonačelnika Splita. Nakon SDP-ovca Ive Baldasara te nezavisnog Tomislava Zaninovića on je treći čovjek koji je službeno potvrdio svoju kandidaturu. Još se čeka da svoju kandidaturu potvrde bivša HGS-ovka, a sada nezavisna Anđelka Visković i HDZ-ovka Sanja Bilač, a o ponovnom sjedanju u prvu fotelju Grada još razmišlja Željko Kerum iako je sam prije par mjeseci odbacio takvu mogućnost. Spominjao se i don Ivan Grubišić koji vrlo nedefinirano govori na tu temu. 

Tomasović kaže kako bi prvo pozvao reviziju da utvrdi stanje u Gradu jer drži kako je ovaj grad financijski bolestan. 

U Tomasovićevu stranku prešli su donedavni splitski Laburisti Boris Strujić i Selma Katunarić. Oboje će biti Tomasovićevi zamjenici na izborima za gradonačelnika. Strujić je bio predsjednik splitskog ogranka Laburista. Nedavno je suspendiran i to, kako je izvjestio Lesar, jer je Strujić izabran za predsjednika splitskog ogranka na sastanku Izvršnog odbora, a ne na Skupštini ogranka kako to propisuje Statut. 

- Smatramo da je prošlo vrijeme lijevih i desnih. Naš cilj je razvitak našeg grada i naše regije, to je naš svjetonazor - rekao je Strujić o prelasku iz Hrvatskih laburista u HDSSD. 

Selma Katunarić bila je članica predsjedništva stranke i članica Nacionalnog vijeća. I ona se  odlučila na prelazak u HDSSD jer je uvidjela da se bolje poistovjećuje s njihovim stavovima koji najviše teže razvoju Dalmacije. Okidač im je bilo i to što je Lesar, kažu, o Dalmatincima govorio kao o glupim i nepismenim ljudima, a vlastito članstvo častio da su kreteni, a Dejana Kružića, Milana Štrljića i Davorina Rudolfa nazvao je starim prdonjama. Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message