Obavijesti

News

Komentari 67

Lampioni na grobljima i do pet puta skuplji nego u trgovinama

Lampioni na grobljima i do pet puta skuplji nego u trgovinama
1

SVATKO PO SVOME Kako se bliži blagdan Svih svetih cijene lampiona u trgovačkim centrima padaju, dok trgovci na štandovima pokraj groblja 'ne posustaju'

VIDEO

Na splitskom gradskom groblju Lovrinac lampione prodaju po raznolikim cijenama.

Cvjećarsko trgovački obrt Nensi nudi samo domaće proizvode, i to šibenske tvrtke Duje koja jamči kvalitetu i dugotrajan plamen u svjetiljkama, kvalitetan vosak i parafin za voštanice.

- Lampioni koji gore 20 dana su 30 kuna, a 10 kuna su skuplji oni koji svijetle tri puta dulje. Elektronske prodajemo po 50 kuna, a programirani su da traju 300 dana. Više puta smo u obilasku groblja vidjeli da svijetle i sljedeće godine za Sve svete - ispričala je Nensi Kulušić Glavinić.

U trgovačkim centrima lampioni rade, dodaje, po onoj “drži vodu dok majstori odu”.

- Stave lampione na akciju, a svijetu to paše jer se novca nema. Da se nekoliko kuna za lampion, zapali se i traje otprilike dok se ne ode s groblja - rekla je Nensi.

Trgovački centri doista su lampione stavili na akciju pa u Pevecu ima malih već za 1,99 kuna, a i svi ostali nude gomilu lampiona jeftinijih od pet kuna. Čak se i veliki stakleni mogu pronaći za samo 10-ak kuna.

Na groblju na Trsatu mali lampioni su sedam kuna, srednji između 12 i 16, a veliki do 30 kuna. Oni na baterije, koje vole zvati elektronski, stoje između 20 i 40 kuna.

Na najpoznatijem zagrebačkom groblju Mirogoju cijene lampaša ovise o tome koliko je prodavačev štand udaljen od glavnog ulaza u groblje. Jako mali lampaši su 10 kuna, a oni najveći do 30 kuna. Prodavači preporučuju električne lampaše. 

- Koštaju 45 kuna, ali svijetle oko 45 dana - uvjeravali su nas.

Ispred groblja Svetog Lovre u Slavonskom Brodu male lampione prodaju po četiri do pet kuna, srednji stoje između šest i osam, a veliki su do 12 kuna. Elektronski, ovisno o trajanju baterije, stoje između 20 i 50 kuna.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 67
VIDEO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk