Obavijesti

News

Komentari 169

Kuleba: 'Želimo humanitarni koridor iz Mariupolja i 24-satno primirje. Lavrov nije pristao'

Kuleba: 'Želimo humanitarni koridor iz Mariupolja i 24-satno primirje. Lavrov nije pristao'
3

Ukrajinski ministar Dmitro Kuleba prije susreta s ruskim ministrom Sergejem Lavrovom ga je pozvao da na razgovore dođe u dobroj vjeri, a ne iz propagandističke perspektive

POGLEDAJTE VIDEO: 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
11.50

Lavrov: Putin neće odbiti sastanak s Zelenskim

Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov rekao je da ruski predsjednik Vladimir Putin neće odbiti sastanak s ukrajinskim predjednikom Volodimirom Zelenskim kako bi razgovarali o, kako navodi, konkretnim pitanjima, prenosi Reuters.

11.36

Lavrov: Imamo dokaze da je napad na rodilište bilo od strane Ukrajinaca

- Nije prvi put da čujemo dramatične vriskove o takozvanim strahotama koje provode ruske oružane snage. Na sastanku Vijeća sigurnosti pri UN-u, tamo smo iznijeli činjenice o tom rodilištu - kazao je.

- To je rodilište već dugo bilo u rukama bataljuna Azov i drugih radikalista i oni su sve trudnice i sve medicinske sestre maknuli iz tog rodilišta i tamo uspostavili bazu ultraradikalnog azovskog bataljuna pa vi sami izvucite zaključke kako se manipulira javnim mnijenjem diljem svijeta - dodao je.

- Vidio sam izvješća da je to vrlo emotivno, nažalost, druga strana novčića predstavlja objektivniji pogled - rekao je Lavrov.

11.35

Lavrov: Amerikanci su u tajnosti isprobavali biološko oružje u Ukrajini

Ruski ministar Lavrov je spomenuo da je Pentagon na ukrajinskom teritoriju isprobavao biološko oružje, a kasnije zanijekao da provode ikakve operacije u Ukrajini.

- To ne iznenađuje, a predstavnik UN-a je rekao da nemaju takve informacije. Ni to ne iznenađuje, naravno da su to Amerikanci činili u tajnosti, kao što to čine u drugim državama bivšeg Sovjetskog Saveza - rekao je Lavrov.

- Što se tiče biološkog i toksičnog oružja, potrebno je otkriti sve aktivnosti na njihovom teritoriju, ali oni koji su u Ukrajini i nose oružje, trebaju shvatiti da će se smatrati odgovornima - dodao je.

11.32

Lavrov: U Ukrajini se gradi nacistička nacija, naša sigurnost je ugrožena

- Radili smo na pokušaju rješenja krize. Govorili smo o humanitarnim problemima. Objasnili smo što Rusija radi sa svoje strane kako bi pomogla civilima koje su zatočili takozvani dobrovoljci. Podsjetili smo Ukrajinu da je ruska strana dala konkretne prijedloge i dobili smo uvjerenje da ćemo dobiti odgovor na naše zahtjeve. Želimo sačuvati mir u Europi - rekao je Lavrov.

- Potezi Zapada su opasni, mi to vidimo. Nismo napali Ukrajinu, ne planiramo napasti ni druge zemlje. Naša sigurnost je ugrožena. Mi smo htjeli razgovarati, ali nitko nas nije slušao. Mi nećemo opravdavati svoje akcije u Ukrajini nikome, ni NATO-u. Mi nećemo promatrati kako se u Ukrajini gradi nacistička nacija - objasnio je.

11.32

Lavrov: Ukrajinske civile koristi se kao ljudske štitove

Ruski ministar Sergej Lavrov na današnjoj je konferenciji nakon sastanka s ukrajinskim ministrom Dmitrom Kulebom rekao da su civili zapravo taoci dobrovoljnih bataljuna i snaga teritorijalne obrane te ih se koristi ih se kao ljudske štitove.

- Mi smo potvrdili, na zahtjev ruske strane, da se otvore humanitarni koridori, a sami uzroci i trenuci kad se otvaraju zapravo se temelje na situaciji na terenu i trebaju se odabrati najučinkovitije rute da bi se civili izveli iz gradova - rekao je.

Komentari 169