Obavijesti

News

Komentari 117

Lažirala oporuku, uzela 1,28 milijuna kuna i razorila obitelj

Lažirala oporuku, uzela 1,28 milijuna kuna i razorila obitelj
4

Pokojni Vinko je nevjenčanoj supruzi Ružici otplatio dugove i adaptirao stan, tvrdi njegova sestra, a ona je lažirala oporuku i potpis... Obitelj želi da pravi nasljednici dobiju što im pripada

VIDEO

Brat, za kojeg sam bila jako vezana, i ja komunicirali smo samo dok je Ružica bila na poslu. Rekao mi je da joj je otplatio sve njene dugove i adaptirao stan, plačući priča sestra pokojnog Vinka Modrušana.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:11



Podsjetimo, pokojni Vinko bio je žrtva prevare Ružice Marijanović (53), koja je odlučila krivotvoriti Vinkovu oporuku i potpis. Ružica je u srijedu nepravomoćno osuđena na jedinstvenu kaznu od tri godine zbog krivotvorenja isprave, prijevare i kaznenog djela protiv imovine. Na objavu presude na Općinskom sudu u Požegi nije došla, kao ni Ivan Brezić i Marija Smolčić, koji su svojim potpisima ovjerili oporuku unatoč tome što nisu bili na potpisivanju oporuke od strane pokojnog Modrušana niti im je on izjavio da je to njegova oporuka. Nakon smrti nevjenčanog supruga Vinka Modrušana Ružica je odlučila krivotvoriti oporuku i potpis ostavitelja.

Branila mu razgovore

- Brat i ja imali smo istu mobilnu mrežu kako ne bi plaćala troškove, rekao je da ga ona tjera da prijeđe na drugu mrežu da bi mene samo odvratila da zovem brata. Dok je on bio u Padovi na kemoterapijama, pokušavala sam ga nazvati da čujem kako je, ona je odbijala poziv. Njena netrpeljivost prema meni počela je od dana kad je saznala da je moj brat teško bolestan. Na dan kad će umrijeti molila sam ga da dođem po njega u Slavonski Brod, on je rekao da će mi se javiti kada dođe u Padovu. Žalosno je da mi ona nije javila da mi je brat umro, već je to učinio netko s autoceste - priča ogorčena sestra.
Javni bilježnik je 2011. donio pravomoćno rješenje o nasljeđivanju kojim je nasljednica Ružica Marijanović.

Uzela je sav novac

Temeljem tog rješenja Ružica je za svog sina pribavila jednu trećinu od 149.000 kuna, a za sebe veću imovinsku korist - pravo na tri nekretnine u Šmriki kod Crikvenice iz sudskog spora s bivšom suprugom Vinka Modrušana, Mary Sišul. Osigurala si je i pola životnog osiguranja.

- Ja sam bio jedini zakonski nasljednik na životnom osiguranju moga oca Vinka kod tvrtke Pride Company. Odvjetnik me je nazvao u veljači 2012. i rekao da sam ja po papirima jedini nasljednik, ali je oporuka jedini važeći dokument i da novac od osiguranja moram isplatiti Ružici jer će me ona kazneno goniti. Na račun u Poreču isplaćeno mi je životno osiguranje moga oca. Sastao sam se s odvjetnikom i predao mu novac za Ružicu. Vjerujem da ga je ona podmitila jer je tvrdio kako je oporuka sastavljena prije smrti moga oca. Lagao je. Ružici sam rekao da ostavi auto i stvari moga oca dok se sudski sve ne riješi. Nije htjela, već je sjela u auto i odvezla se. Na dan smrti moga oca ona je uzela njegov laptop s PIN-ovima i računima - priča Alen, sin pokojnog Vinka, koji kaže da im je ovo sve uništilo život.

Presuda zasad nepravomoćna

Sinu pokojnog Vinka Ružica mora vratiti 1,28 milijuna kuna. A okrivljena će morati isplatiti i Vinkovu bivšu suprugu.

Mora vratiti novce

Ružica je vodila aktivan društveni život. Sada je prijeti zatvor na tri godine. Nasljedstvo koje je htjela dobiti sada mora vratiti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 117
VIDEO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio
FELJTON: ČERNOBIL, 5. DIO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio

Valerij Legasov je tvrdio da je vlast tajila greške u dizajnu reaktora, ali i prethodne nesreće u drugim elektranama. Dvije godine nakon černobilske katastrofe se objesio

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...
Kirurg i tim iz Dubrave vraćaju djeci osmijeh na lica: 'Čudesno, Šimunov ožiljak se jedva i vidi'
SPAS ZA STOTINE MALIŠANA

Kirurg i tim iz Dubrave vraćaju djeci osmijeh na lica: 'Čudesno, Šimunov ožiljak se jedva i vidi'

U Hrvatskoj se na 1000 novorođene djece rodi jedno dijete s nekim od oblika rascjepa usne i nepca. Svi se liječe u KB Dubrava koja je referentni centar za liječenje ove bolesti. Osim djece iz Hrvatske, dolaze i iz regije