Obavijesti

News

Komentari 16

Lažirala trudnoću da dobije plaćeni porodiljni: Suradnicima slala fotografije tuđe djece

Lažirala trudnoću da dobije plaćeni porodiljni: Suradnicima slala fotografije tuđe djece

Bivša dužnosnica iz Georgije, Robin Folsom (43), optužena je za davanje lažnih izjava nakon što je lažirala trudnoću

VIDEO

Bivša dužnosnica iz Georgije glumila je trudnoću kako bi mogla uzeti plaćeni porodiljni dopust, ali njezin plan se raspao kada je kolegica s posla primijetila da je njezin trudnički trbuh lažan, piše New York Post. Navadno je izmislila i lažnog tatu bebe. Robin Folsom (43) optužena je za davanje lažnih izjava i za prijevaru identiteta nakon što ju je lokalna velika porota optužila, objavio je ovaj tjedan glavni državni odvjetnik Chris Carr.

Nosila lažni trudnički trbuh

Šefovima je u svibnju 2021. godine poslala e-poruku u kojoj je tvrdila da je pod liječničkim nalogom te nekoliko tjedana mora mirovati nakon poroda. Lažan porod uslijedio je dva mjeseca nakon što je suradnica u državnoj agenciji za profesionalnu rehabilitaciju navodno vidjela da se dio Folsominog lažnog trudničkog trbuha odmaknuo od njezina tijela.

Folsom, direktorica vanjskih poslova agencije, je poslala svojim suradnicima fotografije navodnog novorođenčeta, ali one su prikazivale djecu s različitim tonovima kože. Otac njezina djeteta, Bran Otmembebwe, također se pokazao izmišljenim, ali Folsom je, kada su je istražitelji pritisnuli u listopadu 2021. godine, tvrdila da on stvarno postoji.

Lagala i o drugoj trudnoći

Folsom je obavijestila agenciju da je već jednom rodila, u srpnju 2020. godine, i da je ponovno zatrudnjela u kolovozu 2021. No Ured generalnog inspektora je otkrio da nema službenih podataka o tome da je Folsom rodila i da njezini kartoni osiguranja ne ukazuju na trudnoću ili porod. Nedugo nakon što su je istražitelji intervjuirali u sklopu istrage o njezinim lažnim trudnoćama dala je ostavku.

- Svi državni službenici, a posebno oni koji komuniciraju s medijima i općom javnošću u ime svoje agencije, trebaju se pridržavati najviših standarda integriteta i poštenja - rekao je Scott McAfee iz Ureda generalnog inspektora.

- Inspektorat smatra državne službenike odgovornima ako odluče prevariti svoje nadređene i dobiti nezasluženu naknadu. Prijevare državnih službenika neće se tolerirati - izjavio je glavni državni odvjetnik, Chris Carr, u priopćenju.

- Radeći s nezavisnim glavnim inspektorom Georgije, uspjeli smo otkriti, istražiti i stati na kraj ovoj navodnoj obmani. Uvijek ćemo se zalagati za zaštitu dolara poreznih obveznika i radujemo se što ćemo svoj slučaj iznijeti na sudu - dodao je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.