Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se

Lažna patronažna sestra koja je ukrala bebu ostaje u pritvoru

Osumnjičena 28-godišnjakinja navodno je planirala otmicu nekoliko mjeseci. U klinici je upoznala mladu majku, otišla kod nje i predstavivši se njezinoj sestri kao patronažna sestra ukrala dijete

Foto: Radiosarajevo.ba
4 komentara

Općinski sud u Sarajevu produžio je pritvor otmičarki koja se predstavila kao patronažna sestra i pokušala oteti 10 dana staru bebu.

Osumnjičena Merhunisa Dedić (28) iz Visokog navodno je više mjeseci planirala otmicu. Ona nije mogla imati djece, iako je više puta pokušavala ostati u drugom stanju. Suprugu Muhamedu je slagala da je trudna pa je odlazila na 'liječničke kontrole', gdje je i upoznala Lejlu Ismailovski, majku otete bebe, piše Dnevni avaz

Više mjeseci se s Lejlom susretala u čekaonici klinike te je planirala otmicu. Nakon Lejlinog porođaja, 10 dana je obilazila zgradu u kojoj živi. Ona je čak inscenirala porođajne trudove pa je lažirala porod, a suprugu je rekla da je beba ostala na klinici zbog manjih zdravstvenih problema.

Dva pokušaja otmice

Na dan otmice, Merhunisa je rekla suprugu da ide po bebu i uputila se prema Hadžićima. Sat vremena prije, nazvala je majku otete bebe i lažno se predstavila kao zaposlenica klinike. Majci je rekla da mora dovesti dijete u kliniku na dodatni pregled. Tada je prvi put pokušala oteti dijete, no u klinici se nalazilo previše osoblja. 

ŠOK U HADŽIĆIMA Lažna patronažna sestra otela im bebu staru 10 dana iz kuće?

Nakon što joj prvi pokušaj otmice nije uspio, čekala je novu priliku. Avaz navodi da je majka u to vrijeme bila na općini kako bi prijavila dijete, dok suprug nije mogao dobiti slobodan dan na poslu.Merhunisa je, maskirana u patronažnu sestru, ušla u stan i zaključala u tetku djeteta Nađu Mehdi i pobjegla s bebom u iznajmljenom automobilu, piše Dnevni Avaz. 

Preko signala mobitela locirana je u krugu od 200 metara oko hostela Ferijalac. Istražitelji u civilu koji su već tada imali njenu fotografiju počeli su se raspitivati o njoj, a u hostelu im je potvrđeno da je iznajmila sobu i da je kod nje novorođenče. Policajci su dobili rezervni ključ, a u sobi su je zatekli kako sjedi na krevetu i hrani bebu. Novorođenče je iste večeri vraćeno majci, a Merhunisa je privedena na policiju.

Možda vas zanima i ovo:
Message