Obavijesti

News

Komentari 5

Lažna prijetnja: Škole u Los Angelesu otvaraju se u srijedu

Lažna prijetnja: Škole u Los Angelesu otvaraju se u srijedu
3

Nakon što je policija provela istragu FBI je zaključio da se ne radi o vjerodostojnoj prijetnji. Zatvaranje škola zahvatilo je oko 640.000 polaznika u 1000 ustanova...

VIDEO

Škole u Los Angelesu ponovno će se otvoriti u srijedu nakon što je utvrđeno da su prijetnje, koje su utorak dovele do zatvaranja škola, lažne.

U noći ponedjeljak na utorak na adresu odbora za javno školstvo u Los Angelesu stigla je poruka u kojoj se prijeti napadima na škole pa je donesena odluka o njihovu zatvaranju.

Nakon što je policija provela istragu FBI je zaključio da se ne radi o vjerodostojnoj prijetnji, objavio je gradonačelnik Los Angelesa Eric Garcetti na konferenciji za novinare.

Prijetnja emailom, za koju vlasti kažu da je "odaslana kroz Njemačku" ali je vjerojatno mjesnog podrijetla, došla je samo dva tjedna nakon što je bračni par nadahnut Islamskom državom ubio 14 ljudi i ranio 22 u San Bernardinu, 100 km od Los Angelesa.

Zatvaranje škola zahvatilo je više od 640.000 polaznika od vrtića do gimnazija u više od 1000 ustanova.

Kongresnik Brad Sherman, demokrat iz Kalifornije, rekao je za CNN, da je osoba koja je poslala email tvrdila da je pobožan musliman spreman za napad bombama, nervnim plinom i puškama s "32 džihadistička prijatelja" zato što je bio izložen nasilju u jednoj srednjoj školi u Los Angelesu.

Sherman je rekao novinama da je broj napadača i tvrdnja da ima nervni plin dovela u sumnju vjerodostojnost e-maila kao i to što pisac nije pisao riječ Allah velikim slovom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"