Obavijesti

News

Komentari 123

Lažni policajci uzeli mu iz kuće kod Ludbrega 600.000 kuna

Lažni policajci uzeli mu iz kuće kod Ludbrega 600.000 kuna
1

Josip Horvat bio je opljačkan i prije nekoliko godina pa su očito razbojnici znali da je oprezan i da bi samo ‘plavcima’ otvorio vrata. Sumnja se da su ga razbojnici pratili

VIDEO

Josip Horvat (60) iz Selnika nadomak Ludbrega i dalje leži u varaždinskoj Općoj bolnici na Traumatološkom odjelu gdje je smješten zbog teških ozljeda, prvenstveno glave, koje su mu u petak nanijela tri razbojnika koji su provalili u njegovu obiteljsku kuću te ga opljačkali.

Pod jakim je sedativima. Uglavnom leži i ne otvara oči. Na glavi ima nekoliko poveza koji svjedoče o brutalnom prebijanju nedužnog čovjeka. Prema našim izvorima bliskim obiteljskom krugu, trojica razbojnika su na sebi imali policijske odore tako da ih je nesretni Horvat, koji živi sam, pustio unutra.

Mještani s kojima smo razgovarali tvrde kako su “policajci” znali da će jedino njima Horvat otvoriti vrata jer su prije nekoliko godina, dok mu je još otac bio živ, maskirani razbojnici upali u kuću i uzeli novac od netom prodajnog kombajna.

- Vjerujem da su ga pratili i znali njegovo imovinsko stanje. To se vidi po silnoj mehanizaciji koja je u dvorištu koje je zajedničko dvjema Josipovim kućama. Mislim da im je plan bio da ga ubiju, jer tako po glavi izudarati čovjeka, da se ne može satima pomaknuti i doći do telefona, samo na to upućuje. Nasreću, on je korpulentan i jak. Neki slabiji čovjek bi podlegao tako teškim ozljedama – rekao nam je mještanin.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Nakon teških batina, koje su za Horvata mogle završiti i tragično, on je razbojnicima rekao gdje se nalazi novac, a oni su s plijenom pobjegli ostavivši nemoćna čovjeka da leži u lokvi krvi. Navodno su sa sobom odnijeli oko 600.000 kuna koje je Horvat, navodno, ranije podigao u banci i koje je namjeravao investirati u svoje poljoprivredno gospodarstvo. Nakon gotovo sedam sati, koliko je ležao na podu, uspio je doći do telefona i pozvati policiju. Nešto nakon tri sata u subotu odvezli su ga u Opću bolnicu Varaždin.

Nitko od susjeda u petak navečer nije ništa primijetio, jer su svi bili zauzeti posjetama grobljima, a i lokalna trgovina, koja se nalazi preko puta kuće, taj je dan radila do 11 sati.

U Selniku Horvata svi znaju kao marljivog i poštenog čovjeka, koji je živio za poljoprivredu i od poljoprivrede. Na zemlji je naslijedio oca tako da se taj posao prenosi s generacije na generaciju. Nakon smrti roditelja živio je sam u obiteljskoj kući. Sestra mu živi s obitelji u obližnjom Ludbregu. Njegov susjed nam je ispričao da su mu i roditelji bili vrijedni i imućni, a Josip je još unaprijedio gospodarstvo. Riječ je, tvrdi, o čovjeku mirne naravi koji ni mrava ne bi zgazio. Uglavnom, svi s kojima smo razgovarali imaju dobro mišljenje o Josipu. Nekolicina starijih žitelja nam je rekla da se zbog straha svi zaključavaju u kuće čim počne padati mrak.

U policijskom priopćenju navodi se da je postaju u Ludbregu nazvao 60-godišnjak koji je prijavio da je više nepoznatih osoba provalilo u njegovu obiteljsku kuću, fizički ga napali i uz prijetnju mu ukrali novac. Materijalna šteta procjenjuje se većom, a točna visina utvrdit će se naknadno, objavila je policija koja intenzivno nastavlja rad na utvrđivanju svih okolnosti događaja i traga za počiniteljima ovog kaznenog djela.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 123
VIDEO

Policija užurbano stigla do polja gdje je nestala djevojčica. Stručnjak komentirao potragu
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Policija užurbano stigla do polja gdje je nestala djevojčica. Stručnjak komentirao potragu

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag