Obavijesti

News

Komentari 0

Lažnim novčanicama od 200 eura kupovali na kioscima i u ljekarni, uhitili dvoje u Zagrebu

Lažnim  novčanicama od 200 eura kupovali na kioscima i u ljekarni, uhitili dvoje u Zagrebu

Osumnjičeni 42-godišnjak nabavio je veću količinu krivotvorenih novčanica od 200 eura te angažirao 27-godišnjaka da ih koristi kao prave te njime kupuje bonove i druge proizvode

VIDEO

Zagrebački policajci dovršili su kriminalističko istraživanje nad dva muškarca stara 27 i 42 godine zbog sumnje da su počinili tri kaznena djela krivotvorenja novca dok se 27-godišnjak sumnjiči i za dvije prijevare na štetu trgovačkog društva i ustanove sa sjedištem u Zagrebu.
 
Sumnjaju da je 42-godišnjak pribavio veću količinu krivotvorenih novčanica u apoenu od 200 eura s ciljem da iste stavi u optjecaj kao prave i da pritom istovremeno sebi pribavi nepripadnu materijalnu korist, pa je u ostvarenju te namjere angažirao 27-godišnjaka da na kioscima i u ljekarni kupuje razne artikle te da iste plaća krivotvorenim novčanicama.

Tako je 42-godišnjak početkom veljače 2024. godine 27-godišnjaku predao 2 krivotvorene novčanice od 200 eura te ga uputio da tim novčanicama na kioscima na području Zagreba kupi i plati bonove na što je on pristao iako je znao da se radi o krivotvorenim novčanicama.
U skladu s dogovorom 27-godišnjak je došao do kioska na području Novog Zagreba, gdje je krivotvoreni novac stavio u optjecaj, dovodeći u zabludu zaposlenicu da se radi o pravom novcu. Tako je kupio 8 bonova u apoenu od 50 eura, koje je platio krivotvorenim novčanicama. Dio kupljenih bonova uplaćen je na korisnički račun aplikacije koji koristi 27-godišnjak.
 
Također se sumnja da je 42-godišnjak početkom veljače 2024. godine 27-godišnjaku predao 1 krivotvorenu novčanicu od 200 eura, koju je 27-godišnjak stavio u optjecaj u ljekarnu na području Novog Zagreba, čime je doveo u zabludu zaposlenicu da se radi o pravom novcu. Kupio je proizvod široke potrošnje kojeg je platio navedenom krivotvorenom novčanicom. Pričinjena materijalna šteta ovim djelima iznosi 600 eura.
  
Po dovršetku kriminalističkog istraživanja prvoosumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku dok se drugoosumnjičeni od ranije nalazi u istražnom zatvoru Zatvora u Zagrebu. Protiv obojice osumnjičenika kaznenu prijavu podnijeli su Općinskom državnom odvjetništvu u Novom Zagrebu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

VIDEO Jako nevrijeme s tučom pogodilo je Slavonski Brod: 'Ode mi svo cvijeće, a i jagode'
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Jako nevrijeme s tučom pogodilo je Slavonski Brod: 'Ode mi svo cvijeće, a i jagode'

SLAVONSKI BROD - Jaka grmljavina nakon toga je počeo padati led i kiša. Jedno pet minuta sigurno. Uništeno mi je cvijeće i jagode, kazala je čitateljica. Slavonski Brod pogodilo je snažno nevrijeme. DHMZ je najavio da će tijekom dana prevladavati sunčano vrijeme uz moguće lokalne pljuskove sredinom dana, pretežno na istoku zemlje. Puhat će slab do umjeren sjeveroistočnjak, na Jadranu jugozapadni vjetar.

Pobjednik Eurosonga Nemo deklarira se kao nebinarna osoba. Evo što taj pojam znači
PREDSTAVNIK ŠVICARSKE

Pobjednik Eurosonga Nemo deklarira se kao nebinarna osoba. Evo što taj pojam znači

Nebinarna osoba je osoba čiji se rodni identitet i/ili ekspresija ne podudaraju s rodom koji joj je pripisan pri rođenju, navodi portal Dugineobitelji...
VIDEO U Velikoj Gorici snimili su prašinski vrtlog: 'Ma to je baby tornado za doček Baby Lasagne'
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO U Velikoj Gorici snimili su prašinski vrtlog: 'Ma to je baby tornado za doček Baby Lasagne'

VELIKA GORICA: Snimka je nastala ne pretjerano daleko od zračne luke na koju slijeće Baby Lasagna, pa su se neki odmah našalili "Evo ga, baby tornado za doček Baby Lasagne"... Kako navode specijalizirani portali, ova pojava traje kratko, najčešće do jedne minute...