Obavijesti

News

Komentari 3

Lažnog Rockefellera osudili za ubojstvo mladića iz 1985. god.

Lažnog Rockefellera osudili za ubojstvo mladića iz 1985. god.
3

Prevarant koji se godinama pretvarao da je Clark Rockefeller ubio je mladića 1985. i zakopao njegovo tijelo. Osudili su ga bez materijalnih dokaza, svjedoka i motiva

VIDEO

Amerikanac njemačkog porijekla Christian Karl Gerhartsreiter (52) proglašen je u srijedu krivim za ubojstvo Johna Sohusa (27) u San Marinu 1985. godine. Poroti je trebao samo jedan dan da ga proglasi krivim za ubojstvo gazdaričinog sina iako tužitelj nije imao svjedoke, materijalne dokaze ni motiv. Osuđen je samo na temelju indicija. Gerhartsreiter nije pokazao nikakve emocije slušajući obrazloženje suca.

- Bojao sam se da ovaj čovjek, koji je prevario toliko ljudi i varao toliko godina, ne učini to još jednom. Na sreću, to se nije dogodilo. Porota je gledala samo ono što je bilo razumno i odbacila ono što nije. Jako sam zadovoljan presudom - rekao je tužitelj Habib Balian. 

Tko je Clark Rockefeller?

Genijalni prevarant po kojem je čak i snimljen film "Tko je Clark Rockefeller?" godinama je glumio potomka imućne obitelji Rockefeller. Dok je živio u gostinjskoj kući žrtvine majke predstavljao se kao britanski aristokrat Christopher Chichester. 

Stigao je u SAD 1978. godine studentskom razmjenom. Nakon što je dobio zelenu kartu 1981. godine pretvarao se da je kardiolog, holivudski producent, fizičar, kolekcionar umjetnika, kapetan broda...

Gerhartsreiter je ubrzo postao okosnica bostonskoga visokog društva i ondje se zadržao dulje od jednoga desetljeća kao Clark Rockefeller, nasljednik slavne dinastije.

'Najduža muljaža u povijesti FBI-a'

Ta je obmana opisana kao "najduža muljaža u povijesti FBI-a". Nakon nekog vremena oženio se Sandrom Boss, milijunašicom i magistrom s Harvarda te partnericom u prestižnoj tvrtki. 

Kad je nakon rastave izgubio skrbništvo nad kćeri, Gerhartsreiter je oteo djevojčicu za vrijeme posjeta u srpnju 2007. Otmica i Gerhartsreiterovo uhićenje privukli su pozornost cijele nacije i doveli do razotkrivanja njegovog pravog identiteta. 

Osudili su ga na četiri godine zatvora u Massachusettsu. Za vrijeme izdržavanja kazne izručili su ga u Kaliforniju zbog suđenja za ubojstvo.

Tijelo identificirali tek 2011.

Tijelo mladića uspjeli su identificirati tek 2011. godine jer je bio posvojen, a u prijašnjoj analizi nisu imali s kime usporediti DNK uzorak. Kasnije su pronašli njegovu sestru i sa sigurnošću potvrdili da se radi o nestalom mladiću. Obrana je pokušala okriviti žrtvinu suprugu Lindu Sohus koja je također nestala kada i njezin suprug. Nju do danas nisu pronašli. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...
PROGNOZA

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...

Za četvrtak i petak prognoziraju dosta nestabilno vrijeme, pogotovo četvrtak kad je za skoro cijelu Hrvatsku upaljen žuti alarm zbog grmljavinskog nevremena
Snimili Rafale iznad Vukovara: 'Vidjeti ih iznad Vodotornja i bolnice je posebno i prekrasno'
AVIONI OBIŠLI HRVATSKU

Snimili Rafale iznad Vukovara: 'Vidjeti ih iznad Vodotornja i bolnice je posebno i prekrasno'

VUKOVAR - Bilo ih je prekrasno vidjeti u Vukovaru. Letjeli su prvo iznad vojarne, zatim iznad Vodotornja i bolnice. Baš prekrasan prizor. Nisu ni upola glasni kao primjerice Mig-ovi koji su u iznad Vukovara letjeli na Dan branitelja. Ovdje su prošli samo jednom i nastavili su dalje prema ostalim dijelovima Slavonije - javlja nam čitatelj Domagoj Astaloš iz Vukovara. Povodom svečanog obilježavanja 29. obljetnice vojno-redarstvene operacije Bljesak borbeni avioni Rafale preletjeti su područje Hrvatske, a snimke prelijetanja su nam poslali i čitatelji iz Bjelovara i Belog Manastira.