News

Komentari 13

Ledeno jutro: Gospić na -10, a minus 7 izmjerili i na Korčuli

Ledeno jutro: Gospić na -10, a minus 7 izmjerili i na Korčuli

Bit će pretežno sunčano, od sredine dana prolazno uz umjerenu naoblaku, osobito na sjevernom Jadranu i zapadnim predjelima unutrašnjosti.

Velik dio Hrvatske probudio se jutros u minusu, a najhladniji su bili Gospić i Otočac sa minus 10 Celzija. Na širem karlovačkom području bilo je također prilično hladno, pa je tako u samom Karlovcu bilo -8, kao i u Slavonskom Brodu i Bednji.

Zanimljivo, debeli minus izmjeren je u Blatskom polju na Korčuli. Tamo je, kako javlja Dalmacija danas, noćas izmjereno -7 Celzija. Kako navode, unutrašnjost Korčule poznata je po vrlo niskim temperaturama za mirnih zimskih noći, a samo par kilometara dalje bilo je i desetak stupnjeva više.

Što se utorka tiče, bit će pretežno sunčano, od sredine dana prolazno uz umjerenu naoblaku, osobito na sjevernom Jadranu i zapadnim predjelima unutrašnjosti.

Po prognozi Državnoga hidrometeorološkog zavoda (DHMZ), vjetar na kopnu uglavnom slab. Na Jadranu će puhati slaba i umjerena bura, prema otvorenom moru i sjeverozapadnjak, a navečer i u noći na srijedu bura će uz obalu jačati.

Najviša dnevna temperatura od 2 do 7 u unutrašnjosti, a od 9 do 12 stupnjeva Celzijevih na Jadranu.

Najčitaniji članci