Obavijesti

News

Komentari 4

Letovi smrti i straha: Luđaci su u smrt znali slati i stotine ljudi

Letovi smrti i straha: Luđaci su u smrt znali slati i stotine ljudi
1

Prva otmica putničkog aviona u povijesti zbila se još 1948. godine. Otmičar, Kinez Huang Yu je kriv za smrt 25 ljudi. On je jedini preživio otmicu malenog hidroaviona

VIDEO

Kinez Huang Yu ostat će u povijesti zapamćen kao prvi otmičar putničkog aviona. On je 16. lipnja 1948. godine oteo Miss Macao, hidroavion u kojem je bilo 22 putnika i tri člana posade.

Tijekom otmice hidroavion se srušio na području delte Biserne rijeke, između Honga Konga i Makaa. Prije pada zrakoplova otmičar je iskočio kroz pomoćni izlaz i spasio si život. On je jedini i preživio.

Otmičar se potukao s pilotom

Let 653 "Malaysia Airlinesa" prema Kuala Lumpuru između Malezije i Singapura završio je kobno 4. prosinca 1977. godine. Poginulo je 100 ljudi.

Naime, naoružani otmičar je od pilota zatražio da se let preusmjeri prema Singapuru zbog čega je došlo do tučnjave u kabini i ubojstva pilota. Kako otmičar nije znao upravljati zrakoplovom, Boeing 737 se srušio kod malezijskog sela Tanjung Kupanga. Poginula su 93 putnika i 7 članova posade. Nikada nije otkriveno tko je odgovoran za otmicu.

U otmici kineskog aviona poginulo 128 ljudi

Boeing 737 kompanije Xiamen Airlines 2. listopada 1990. godine bio je meta otmičara koji se, sa eksplozivom koji je skrivao ispod jakne, uputio prema kabini polota. Avion je krenuo prema kineskom gradu Guangzhou, a otimčar je tražio da se preusmjeri prema Tajvanu jer je tamo želio dobiti azil.

No pilot nije htio poslušati otmičara te ga je pokušavao uvjeriti da nemaju dovoljno goriva za let do Tajvana. Otmičar je pobjesnio i napao pilota i odlučio sam upravaljati avionom. No nije uspio. Prilikom slijetanja udario je u drugi avion na aerodromu u Guangzhou te se zapalio. Poginulo je 128 putnika.

Nadrogirani otmičari krivi za smrt 125 ljudi

Avion Ethiopian Airlinesa letio je iz Adis Abebe prema Obali Bjelokosti 1996. godine. U njemu je bilo 175 putnika. Nakon 20-ak minuta u pilotsku kabinu upala su tri muškarca. Tražili su da se let preusmjeri prema Australiji iako u avionu nije bilo dovoljno goriva.

Pilot je pokušavao razuvjeriti otmičare i nagovoriti ih da slete na međustajalište i natoče gorivo. No trojac, koji je navodno bio nadrogiran nije ga želio poslušati. Zrakoplov je uskoro ostao bez goriva, negdje iznad Komorskih otoka. Piloti su pokušali sletjeti u Indijski ocean, ali tragediju nisu mogli izbejći. Preživjelo je samo 50 putnika.

Otmica kanadskog aviona na Jamajci

Naoružani muškarac Stephen Frey (20) 2009. godine ušao je u zrakoplov s lažnim dokumentima nekoliko minuta prije polijetanja. Satima je držao kao taoce 180 putnika aviona i članove posade kanadske zrakoplovne kompanije na međunarodnom aerodromu u Montego Bayu na Jamajci. Tražio je da avion leti za Kubu. Veći dio taoca je pustio, nakon što ih je opljačkao, ali je zadržao članove posade.

Policiji su u nagovaranju otmičara da popusti pomagali i njegov otac te dva brata. Kriza je trajala više od osam sati, a na ovaj čin mladića su navodno potaknuli ljubavni jadi , a i imao je i mentalnih problema. Za pokušaj otmice aviona dobio je 20 godina zatvora.

Kopilot oteo avion i prijetio da će ga srušiti

Na relaciji Addis Abeba - Rim zrakoplov Ethiopian Airlinesa u veljači 2014. je otet te je prisilno sletio u zračnu luku u Ženevi. Otet je dok je letio iznad Sudana te je u njemu bilo 200 putnika i članova posade. Odgovoran za otmicu bio je kopilot aviona koji je iskoristio trenutak kad je glavni pilot otišao na toalet i zatvorio se u pilotskoj kabini.

oteti avion

Prijetio je da će srušiti avion. Nije bio naoružan, a kad je avion sletio, izišao je iz kabine kroz prozor uz pomoć užeta i predao se policiji. Motiv otmice je azil koji je kopilot namjeravao tražiti u Švicarskoj. Na sreću, nitko od putinika nije ozlijeđen.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

'Mislila sam da je prehlada, a onda su mi rekli da imam četiri tumora i 30% šanse preživjeti'
STRAŠNO

'Mislila sam da je prehlada, a onda su mi rekli da imam četiri tumora i 30% šanse preživjeti'

Nikad neću zaboraviti izraz lica radiologa koji joj je slikao pluća. Odmah sam znala da nešto nije u redu. Pitala sam doktore hoću li umrijeti. Rekli su mi: 'Ne znamo...'

VIDEO Strava kod zagrebačkog nasipa: Muškarac usmrtio ženu oštrim predmetom, uhitili su ga
POLICIJA GA UHITILA

VIDEO Strava kod zagrebačkog nasipa: Muškarac usmrtio ženu oštrim predmetom, uhitili su ga

Osumnjičeni koji se dovodi u svezu s ubojstvom je pod nadzorom policije
Pupovac se oglasio: 'O tome tko će biti dio Vlade, a tko ne, što se nas tiče, odlučujemo mi - SDSS'
KOMENTIRAO PREGOVORE O VEĆINI

Pupovac se oglasio: 'O tome tko će biti dio Vlade, a tko ne, što se nas tiče, odlučujemo mi - SDSS'

Ponižavanje SDSS-a u političkom životu je i ponižavanje Srba u Hrvatskoj. Segregiranje tih zastupnika jeste segregiranje Srba u Hrvatskoj - tvrdi Pupovac.