Obavijesti

News

Komentari 102

Liječenje u Hrvatskoj: Četiri dana na intenzivnoj 37.000 €

Liječenje u Hrvatskoj: Četiri dana na intenzivnoj 37.000 €

Za pacijente koji nemaju europsku zdravstvenu iskaznicu, bolnice naplaćuju usluge prema cjeniku koji same formiraju, a te su cijene više od propisanih

VIDEO

Kratki odmor u ranu jesen na Malom Lošinju za bračni par Renk iz Njemačke pretvorio se u životnu dramu. Na biciklističkoj turi 29. rujna Angelika Renk pala je s bicikla i teško se ozlijedila, a unatoč kacigi koju je nosila, teško je ozlijedila i glavu.

Ozlijeđenu ženu kola Hitne pomoći odmah su prevezla do lošinjskog helidroma, odakle je hitno helikoterom prebačena u Rijeku. Liječnici su ustanovili da je slomila kosti lica, nos, zglob ruke, da ima puknutu čeljust, krvarenje u mozgu i jetri.

Nesretna Njemica završila je u komi, na aparatima za disanje, u intenzivnoj. Trebala je na nekoliko operacija, koje su mogle biti obavljene u Rijeci, ali suprug je rekao kako želi da se liječenje nastavi u Njemačkoj. Na put je mogla nakon što joj se stanje stabilizirano, a suprug je sa svojom osiguravajućom kućom dogovorio prijevoz avionom četvrti dan od dana kad je gospođa primljena u bolnicu, javlja Večernji list.

- U bolnici su rekli da obitelj treba platiti trošak boravka pacijentice, a da će osiguranje platiti liječenje. Gospodin Renk je, međutim, rekao da će on sve platiti i da će mu osiguranje vratiti novac - kazao je za Večernji list M. K., riječki predstavnik njemačke agencije koja je organizirala putovanje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Rekli su mu da je račun 37.000 eura - dodaje predstavnik njemačke agencije,  koji je preračunao da je za svaki sat liječenja plaćeno zamalo 3000 kuna.

Iz ravnateljstva KBC-a Rijeka, odgovaraju kako je pacijentica zbog težina ozljeda bila podvrgnuta nizu dijagnostičkih i terapijskih postupaka te da je, zbog životne ugroženosti, proces liječenja bio vrlo zahtjevan.

Iz HZZO-a objašnjvaju da za pacijente koji nemaju europsku zdravstvenu iskaznicu, bolnice naplaćuju usluge prema cjeniku koji same formiraju, a te su cijene više od propisanih u nacionalnoj javnozdravstvenoj mreži.     

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 102
VIDEO

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10

Nakon objave prvih rezultata u HDZ-u je zavladalo oduševljenje, a u SDP-u razočaranje. Cijelo vrijeme traje prebrojavanje, ali SDP se ne miče sa 42 mandata...

FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača
NAJVEĆA IZLAZNOST U 24 GODINE

FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača

U usporedbi s proteklim godinama, ova izlaznost je za šest postotnih poena viša nego 2020. godine, 5,3 posto više nego 2016. godine, a premašila je čak i rekordnu 2015. godinu kada je do 11.30 sati glasalo 21,55 posto
Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...
IZBORI 2024.

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...

Na stranicama izbori možete pregledati rezultate po izbornim jedinicama i gradovima , tj. pogledati kako se glasalo u vašem 'susjedstvu'...