Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
82 komentara

Liječnik osumnjičen da je uzeo mito normalno dolazi na posao

Inspekcija Ministarstva zdravstva je protekla dva dana pregledavala dokumentaciju vezano za konkretni slučaj. Inspekciju čini pet članova. Iz KBC-a Split su na raspolaganje dali svu dokumentaciju

Foto: Provjereno/NovaTV
82 komentara

Dok traje istraga protiv kardiokirurga iz splitske bolnice zbog primanja mita, 50-godišnjak je u ponedjeljak i utorak uredno bio na svom radnom mjestu.

Iz KBC-a Split poručuju kako podnošenje kaznene prijave nije, za sada, osnova za nekakve kazne unutar bolnice. A neslužbeno doznajemo i kako je problem u manjku kardiokirurga...

Inspekcija Ministarstva zdravstva je protekla dva dana pregledavala dokumentaciju vezano za konkretni slučaj. Inspekciju čini pet članova te su u KBC-u Split stavili na raspolaganje svu dokumentaciju. Bavit će se medicinskim aspektima slučaja, je li bilo pogreške u liječničkoj procjeni, a ne mitom.

BRANIT ĆE SE SA SLOBODE Uhićen liječnik iz Splita: Uzeo je mito za operaciju pacijenta?

U petak su otvorili istragu, kada je 50-godišnjak i priveden. Ispitan je u policiji, a branio se da nije kriv. Tužiteljstvo nije predlagalo pritvor.

Iz USKOK-a su tada priopćili provode istragu protiv 50-godišnjeg 'voditelja Odjela za kardiologiju i kirurga-kardiologa KBC Split, te 51-godišnje supruge pacijenta'.

Prema USKOK-ovom rješenju o provođenju istrage, sumnja se da je od 8. do 16. studenog u Splitu 50-godišnji kardiokirurg primio tri tisuće eura mita od Lj.A. Njen suprug je primljen 22. listopada 2018. godine u bolnicu, a 8. studenog mu je liječnik rekao kako je 'u teškom i kritičnom zdravstvenom stanju te da zbog utvrđene dijagnoze može tijekom operacije umrijeti'.

Također mu je rekao i da će mu naknadno javiti termin operacije, iako je znao da mu je potreban žuran operativni zahvat. Kada je 12. studenog Lj.A. dala tisuću eura, sutradan su obavljene pretrage te je čovjek operiran. Liječnik je 16. studenog primio još dvije tisuće eura. Na žalost, pacijent je nedugo nakon svega preminuo.

Tema: Hrvatska

Možda vas zanima i ovo:
Message