News

Komentari 17

Liječniku ukrali identitet pa umjesto njega hvale preparate

Liječniku ukrali identitet pa umjesto njega hvale preparate

Oglas je pisan poprilično amaterski, čudnim hrvatskim jezikom te je prepun pogrešaka. Dio teksta nije na hrvatskom jeziku, već na rumunjskom, a nakon lažnog intervjua pojavljuje se opcija narudžbe

Sve češći slučaj internetskih prevara nije zaobišao ni poznatog hrvatskoh dijabetologa doc. dr. sc. Darija Rahelića, koji je ostao neugodno iznenađen kada je shvatio da upravo on 'preporučuje' čudotvorne i krajnje sumnjive preparate na internetskim stranicama. 

- Ja se potpuno ograđujem, zato pozivam ne samo osobe sa šećernom bolešću koji su moji pacijenti nego i sve ostale u RH, da budu jako oprezni - rekao je za HRT doc. dr. sc. Rahelić, zaposlenik Sveučilišne klinike za dijabetes, endokrinologiju i bolesti metabolizma 'Vuk Vrhovac'.

Oglas je pisan poprilično amaterski, čudnim hrvatskim jezikom te je prepun pogrešaka. Dio teksta nije na hrvatskom jeziku, već na rumunjskom, a nakon lažnog intervjua pojavljuje se opcija narudžbe proizvoda. 

- Neki moji pacijenti su došli na kontrolu i rekli 'Znate, probao sam taj čudotvorni pripravak koji vi reklamirate', ali ja iza toga ne stojim i potpuno se ograđujem - pojasnio je. 

Iz Državnog inspektorata kažu kako oglašavanje i prodaju lijekova na daljinu nadzire farmaceutska inspekcija Ministarstva zdravstva, a s kupnjom preko interneta uvijek treba biti oprezan. 

Najčitaniji članci