Obavijesti

News

Komentari 1

Listopad će pokazati svoje suho lice: Sunčano sve do petka!

Listopad će pokazati svoje suho lice: Sunčano sve do petka!
3

Najviša dnevna temperatura zraka bit će u porastu, od srijede i najniža dnevna. No, od nedjelje do utorka noći i jutra prilično svježa pa će u unutrašnjosti biti mjestimičnog slabog mraza

VIDEO

Nakon dugotrajnog kišovitog razdoblja tijekom kojeg je u mnogim mjestima već nadmašena prosječna količina oborine za cijeli listopad, a ponegdje su zabilježeni i novi rekordi - sljedećih će dana, vjerojatno sve do petka, listopad pokazati i svoje suho "lice".
Prevladavat će sunčano, u unutrašnjosti nakon mjestimične jutarnje magle, a prolazno više oblaka uz mogućnost gdjekoje kišne kapi bit će uglavnom u utorak i srijedu na dijelu sjevernog Jadrana i Gorskoga kotara.

Najviša dnevna temperatura zraka bit će u porastu, od srijede i najniža dnevna. No, od nedjelje do utorka noći i jutra prilično svježa pa će u unutrašnjosti biti mjestimičnog slabog mraza. Stoga Tomislav Kozarić, dipl. ing. iz DHMZ-a u emisijama "Vrijeme" opravdano naglašava: "Sklonite osjetljive biljke, a nije na odmet pripremiti i strugalice za vjetrobranska automobilska stakla.", piše HRT.

"U nedjelju će u istočnoj Hrvatskoj biti djelomice sunčano, ujutro mjestimice s maglom, osobito u Posavini, a u zapadnoj Slavoniji moguć je i slab mraz. Vjetar uglavnom slab, a najniža temperatura između 2 i 6 °C.

Jutarnje magle koja se može i dulje zadržati još češće bit će u središnjoj Hrvatskoj. Lokalno ujutro može biti i slabog mraza. Danju pretežno sunčano, povremeno s umjerenom naoblakom i najvišom temperaturom oko 14 °C.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

U gorskoj Hrvatskoj najveća je vjerojatnost jutarnjeg mraza jer će se najniža temperatura spustiti i do 0 °C, a pri tlu i niže. A po kotlinama će biti i magle, kao i u unutrašnjosti Istre. Prevladavat će sunčano, ponegdje s umjerenom naoblakom, a na sjevernom će Jadranu ujutro biti slabe do umjerene bure.

Najsunčanije će biti u Dalmaciji, u unutrašnjosti ujutro ponegdje s maglom, a lokalno je moguć i slab mraz. Vjetar na srednjem Jadranu slab do umjeren sjeverozapadni, uz obalu ujutro burin. Najviša temperatura od 17 do 20 °C.

Podjednaka će temperatura zraka biti i na krajnjem jugu Hrvatske, uz prevladavajuće sunčano vrijeme. Ujutro uglavnom slaba bura, a poslijepodne slab do umjeren sjeverozapadnjak, uz malo do umjereno valovito more."

Stabilan početak novoga tjedna

"Početkom novog tjedna jutra će na kopnu biti još maglovitija i hladnija, pa će mjestimice biti i slabog mraza, osobito po kotlinama. Magla se ponegdje može i dulje zadržavati, a nakon nje će prevladavati sunčano. U srijedu se s jugozapadnjakom smanjuje vjerojatnost magle, u gorju slijedi porast naoblake, a zamjetno raste i temperatura, pa popodne može dosegnuti i 20 °C.

Na Jadranu prevladavati sunčano, osobito u Dalmaciji. Na sjevernom Jadranu od utorka povremeno umjerena naoblaka, no uglavnom će se zadržati suho. Vjetar slab do umjeren sjeverozapadni i bura, a u srijedu prolazno jugo i jugozapadnjak. Temperatura u blagom porastu.", prognozirao je za HRT Tomislav Kozarić, dipl. ing. iz DHMZ-a.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'
O MANDATARU, PLENKOVIĆU, USTAVNOM SUDU...

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'

Predsjednik Milanović se svojim ponašanjem sam doveo u situaciju da se isključuje od mogućnosti da bude mandatar. Političke stranke koje ga podržavaju toga moraju biti svjesne, poručili su s Ustavnog suda