Obavijesti

News

Komentari 173

Ljetne radosti: Ugostitelji su se mlatili pred kafićem na Viru...

Ljetne radosti: Ugostitelji su se mlatili pred kafićem na Viru...
1

Gosti lokala su navijali: Tri muškarca dobila su prekršajne prijave za narušavanje javnog reda i mira. A sve je počelo, kako se na Viru priča, zbog rata za posao

VIDEO

Komunalni redari u četvrtak ujutro došli su ukloniti bespravno sagrađenu terasu kafića Casablanca na Viru. Muškarac (53) uzeo je redara i nosio ga po terasi. Drugog redara miniwash-om je špricao vlasnik Casablance. Gosti lokala su navijali...

POGLEDAJTE VIDEO:

Prema policijskom izvješću, tako je završio sukob u kafiću na otoku Viru. Tri muškarca dobila su prekršajne prijave za narušavanje javnog reda i mira. A sve je počelo, kako se na Viru priča, zbog rata za posao.

- Načelnik općine zatvara kafiće koji mu ne odgovaraju jer ima svoje kafiće - kaže jedan Viranin.

Kaže da je načelnik na terasu poslao svoju privatnu zaštitarsku službu.

- Zaštitari su nasilno, uz udarce šakama i guranje, nasrnuli na ovu obitelj unutar područja njihova privatnog posjeda, nezakonito preuzevši ovlasti interventne policije. Nasreću, na mjestu događanja bila je redovita policijska patrola koja je spriječila daljnje nasilje nad obitelji Kapović udaljivši zaštitare s privatnog posjeda. Javni policijski službenici su onemogućili postupanje privatne policije i na tome im iskazujemo zahvalu ­- rekao nam je čitatelj s Vira. Policiji je zahvalan i Mateo Kapović, vlasnik Casablance.

- Razdvojili su nas policjaci koji su tuda prolazili u dvije policijske patrole. Problem je u našem vanjskom šanku za koji tvrde da devastira prostor. No stvar je u tome da se on nalazi kraj dva lokala našeg načelnika. Mi smo na stranicama Ministarstva graditeljstva vidjeli da naš šank odgovara pravilima i da ga smijemo graditi. No svejedno smo od komunalnog društva dobili rješenje o rušenju, uz naznaku da žalba ne odgađa rušenje. A zatim je i drugo rješenje bilo takvo - kaže vlasnik kafića te dodaje kako je rješenje potpisao komunalni redar, a ne pročelnik.

- Pred našom Casablancom tako su se jutros u sedam sati pojavili bageri, kamioni i zaštitarska tvrtka - ispričao nam je Mateo Kapović.     

Otac i supruga, brat od 20 godina i ja stali smo ispred njih i nismo im dali rušiti. Udarili su oca i njegovu suprugu i nasrnuli unutra. Počelo je naguravanje i tučnjava, a onda su se spustili naši prijatelji koji su bili na terasi. Razdvojila nas je policija koja je tuda prošla u patroli ­- kaže Mateo Kapović (25). Misli da ima pravo štititi posjed na koji se ne bi smjelo ulaziti protiv njihove volje i bez sudskog naloga.

Načelnik Općine Vir Kristijan Kapović nije zadovoljan postupanjem policije. Kaže da su policajci trebali biti na strani vlasti, a ako netko misli da je nešto nezakonito, trebali bi na sud. Žalit že se na rad policije jer smatra da su ih trebali podržati u provođenju zakona.

- Postupali su s komunalcima kao da su stranka u postupku, a oni su došli na zakonsko prisilno izvršenje. Policiji smo rekli da će biti otpora jer ga je bilo i prije dvije godine kada je isti čovjek prekršio zakon na drugoj lokaciji. Tad je komunalce napao miniwash-om od šest bara koji je toliko jak da može skinuti žbuku sa zida, to je u ovom slučaju oružje - kaže Kristijan Kapović i dodaje da zaštitari nisu nikog tukli već samo ljude gurali van iz lokala.

- Nije istina da uništavam konkurenciju. Na Viru se više ne gradi bez dozvole, a ja za svoje lokale sve dozvole imam - zaključuje nanačelnik. Dva virska Kapovića prije su bili dobri prijatelji, ali načelnik kaže da je ljubav pukla još 2014. godine...     

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 173
VIDEO

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!
RADARSKE SLIKE

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!

DHMZ je ranije objavio upozorenje i žuti alarm za grmljavinsko nevrijeme za sve regije u Hrvatskoj osim za dvije. Sad su to promijenili i samo gospićka regija označena je zelenom

Studentica mislila da je muči mamurluk, u bolnici je doživjela šok: 'Imaš još 12 mjeseci života'
OTKRILI JOJ KVRŽICU NA MOZGU

Studentica mislila da je muči mamurluk, u bolnici je doživjela šok: 'Imaš još 12 mjeseci života'

Ne mogu mi reći koliko mi je vremena ostalo, jer ne mogu napraviti biopsiju zbog pozicije tumora. Da odem na biopsiju, vjerojatno bi ostala paralizirana. Ne znam koliko mi je mjeseci ostalo, kaže Ella..
VIDEO Heroj iz Sl. Broda: Spasio je čovjeka koji je zapeo u poplavljenom podvožnjaku
NEVRIJEME U SLAVONIJI

VIDEO Heroj iz Sl. Broda: Spasio je čovjeka koji je zapeo u poplavljenom podvožnjaku

Hrvoje Mužević nedavno je preživio moždani udar, skinuo više od 50 kila, a njegova doga Darko prošlog tjedna osvajao je titule na Svjetskoj izložbu pasa