Obavijesti

News

Komentari 43

'Ljetos smo se upisali na listu za papuče, ali njih još ih nema'

'Ljetos smo se upisali na listu za papuče, ali njih još ih nema'
1

Sva djeca u zagrebačkim vrtićima trebala su dobiti nove papuče. Nekima su bile male pa su ih opet naručili, neki ih sad naručuju, a neki ih nisu dobili

VIDEO

Roditelji se ne trebaju ponovno upisivati kako bi djeca dobila papuče. Vrtić brine o tome da sva djeca dobiju papuče, poručili su nam  iz zagrebačkoga gradskog ureda.

Nije poznato kako je onda došlo do upravo suprotne situacije o kojoj su nam posvjedočili neki od roditelja koji su se javili redakciji.

- Papuče nismo dobili nakon što smo se prvi put upisali na listu još prije ljeta, a sad se upisujemo po drugi put. Nije mi jasno gdje su završile te papuče. U vrtiću nam nitko ništa ne govori - tvrdi čitateljica. Drugi roditelj ogorčen je zbog loše kvalitete šlapica.

- Čičak na papuči potrgao se nakon samo dva tjedna nošenja. U početku su mi se još i sviđale, ali sad kad sam vidio koliko su nekvalitetne, jako sam razočaran - rekao je roditelj kojemu dijete ide u dječji vrtić u Novom Zagrebu.

Mediji su se i prije raspisali o nezadovoljstvu roditelja i odgojitelja kvalitetom papuča, odnosno mnogi su upozoravali da papuče nisu dovoljno anatomske. Sredinom studenog iz Grada Zagreba rekli su nam da su papuče isporučene u 65 dječjih vrtića te je obuću dobilo ukupno 7302 djece te da će papuče dobiti ukupno 22.000 djece. Jučer nam nisu rekli jesu li napokon sva djeca dobila papuče ili je isporuka još u tijeku.

Poručili su tek da su papuče izrađene po točno određenim kriterijima, a to su: anatomski uložak, materijali koji osiguravaju prozračnost noge s dodatnim otvorima, povišene su kako bi držale zglob noge djeteta te imaju čičak kako bi ih mogla koristiti i djeca koja ne znaju vezati vezice. Dodali su da na svakoj papuči postoji mjesto koje dijete može obilježiti da ih lakše prepozna.

Na kraju su zaključili da su papuče u potpunosti prilagođene djeci te da odgovaraju potrebama djeteta, čuvaju zdravlje i podržavaju razvoj lokomotornog sustava. Grad je za njih izdvojio tri milijuna kuna, a radila ih je Ustanova za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 43
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.