Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Ljubav sve pobjeđuje: "On me voli iako mi je lice unakaženo"

Rani je kao 15-godišnjakinja zadobila teške opekotine nakon što joj je muškarac kojeg je odbila bacio kiselinu u lice. Već 10 godina bori se za život, a u bolnici je pronašla pravu ljubav

ACID ATTACK SURVIVOR FINDS LOVE
Foto: Profimedia
34 komentara

Pramodini Roul, u obitelji zvana Rani (kraljica), prije 10 godina zadobila je teške opekline uzrokovane kiselinom. "Udvarač" čiju je ponudu za brak odbila, odlučio se osvetiti bacivši joj kiselinu u lice dok se vraćala iz škole. Rani je tada imala 15 godina. 

Nakon incidenta Rani je provela mjesece na intenzivnoj njezi i četiri je godine bila prikovana za krevet dok se njezina majka, ujedno i udovica, brinula za nju. Prošlo je skoro cijelo desetljeće borbe s rekonstruktivnim operacijama od kojih je jedna trebala vratiti vid na Raninom lijevom oku. Ruku pod ruku došla je i infekcija nogu zbog čega joj je rečeno da idućih četiri godine neće hodati, a uskoro je počela patiti i od depresije. 

ACID ATTACK SURVIVOR FINDS LOVE | Autor: Profimedia Foto: Profimedia No, već zadnjih godinu dana Rani ima novi razlog za sreću - dečka Saroja kojeg je upoznala u bolnici, a s kojim trenutno planira vjenčanje. 

Saroj je prijatelj medicinske sestre koja se brinula za Rani i jednog dana 2014. godine, došao joj je u posjetu. Dolazio je svakog dana i nakon dva tjedna napokon su se upoznali. 

- Bio je nevjerojatno brižan i uvijek se brinuo za moje potrebe. Pričao bi sa mnom satima i motivirao me. Bilo je to jako težak period za mene kad su mi doktori rekli da neću moći hodati barem četiri godine - rekla je Rani.

Tek prije godinu dana je uspjela vidjeti Saroja nakon operacije oka, no kaže da je "pala na njegov šarm" dok je bila slijepa. Tada je prvi put ugledala i svoj odraz u ogledalu nakon skoro 10 godina. 

ACID ATTACK SURVIVOR FINDS LOVE | Autor: Profimedia Foto: Profimedia

- Imala sam predodžbu kako izgledam nakon nesreće, no kad sam se vidjela u ogledalo, osjećala sam se jako povrijeđeno. Toliko sam se prestrašila sama sebe da sam plakala cijelu noć - objasnila je. 

Za ovaj indijski par stvari su ipak krenule na bolje. Trenutno žive zajedno, a uskoro će se i oženiti. Rani još uvijek čeka na neke od operacija, ali za to joj je potreban novac. Počela je raditi u udruzi koja se bavi pomaganjem žrtvama kao što je i ona.

- Sretna sam jer sam ponovno pokrenula svoj život - rekla je. 

No, počinitelj zbog kojeg je ostala unakažena nikad nije kažnjen. Iako je njezina mlađa rođakinja bila svjedokinja cijelog događaja, nije bilo dovoljno dokaza da bi ga se osudilo. Slučaj je odbačen 2012. godine. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message