News

Komentari 47

Ljubavni jadi: Gusan radi tuge za dragom ne jede niti spava

Ljubavni jadi: Gusan radi tuge za dragom ne jede niti spava

BRIŽNI VLASNICI Obitelj iz Gole presretna je jer im je krava otelila trojke, a gusanova vlasnica Darija Debeljak iz Korduševaca želi utješiti svog ljubimca

Više od tjedan dana ništa neće jesti, noću ne spava, a po cijele dane samo glasno pijuće. Njegovu žalovanju kao da nema kraja, opisala je Darija Debeljak tugu svog gusana koji je nedavno izgubio svoju partnericu.

POGLEDAJTE DIRLJIVI VIDEO:

Od tog dana u inače veselom dvorištu u Korduševcima pokraj Slavonskog Broda vlada tuga.

- Guska je sjedila u gnijezdu na jajima, očekivali smo njihove potomke, a gusan je iz blizine brižno pazio je li sve u redu. Nikome nije dao ni blizu, čak smo na ulazu u imanje, pomalo iz šale, postavili pločicu “Pazi, oštar gusan”. Prije par dana, kao da je nešto predosjetio, gusan je počeo sve slabije jesti, a sve više je počeo glasno pijukati po dvorištu, što inače nije činio. Sljedeći dan sam ujutro u gnijezdu pronašla njegovu mrtvu gusku - rekla je Darija. Svakim je danom sve potištenija jer joj je teško gledati svog ljubimca kojem ne može pomoći. Moli sve koji imaju gusku da joj je ako mogu prepuste kako bi njen jednoipolgodišnji labudasti gusan opet smogao snage za život.

I dok na jednom kraju tuguju, u prekodravskom mjestu Gola , poljoprivrednici Dragica (67) i Ivan (72) Kovačić još uvijek su pod dojmom koje im je priuštila njihova simentalka.

Krava Rajna prvo je otelila dva telića . Vlasnici su je ostavili da se odmara i otišli za svojim poslom. Vratili su se nakon sat vremena i ostali bez riječi. Rajna je upravo na svijet donosila i treće tele za kojeg nisu ni znali. Prije toga su trojke vidjeli 30 godina ranije u staji Ivanove sestre.

Staja im postaje pretijesna

Ivan je prvo mislio da je u mjehuru koje izlazi iz krave mrtvo tele. Međutim, čim je izašao, telić je podignuo glavu. Kovačići već imaju 11 grla krupne stoke, a uz tri prinove staja im je postala tijesna. Ipak, svoje trojke ne bi mijenjali.

Može ga spasiti samo nova ljubav

Gusan iz Korduševaca svoju tugu pokušava podijeliti čak i sa psima iz svog dvorišta. Oni se ne odvajaju od njega dok glasno pijuće i pokušavaju ga utješiti. Vlasnica misli da ga spasiti može nova guska. Namjerava je nabaviti.

Najčitaniji članci