Obavijesti

News

Komentari 187

Ljutiti Zagrepčani: 'Otvorili smo branu koju su Hrvatske vode držale zatvorenu i spasili kvart'

Ljutiti Zagrepčani: 'Otvorili smo branu koju su Hrvatske vode držale zatvorenu i spasili kvart'

Zagrepčani su ljutito prepričavali sinoćnje događaje. Ustava kanala Kuniščak je bila zatvorena. Susjedi su provalili u objekt ustave i otvorili kanal da voda otječe u Savu...

VIDEO

Zagreb je sinoć uslijed jakih kiša potpuno poplavio. Ustava kanala Kuniščak, koja vodi od Gornjeg grada, peko Trnja pa skroz do Save, je sinoć bila zatvorena. Susjedi su provalili u objekt ustave i otvorili kanal da voda otječe u Savu.

POGLEDAJTE VIDEO: Dečki iz Trnja kažu da su spasili kvart od poplave

Pokretanje videa...

Dečki iz Trnja spasili kvart od poplave 02:04

U 10 minuta nakon što su šahtovi izbili van i kad su krenuli vodoskoci po cesti, obližnje kuće su se počele puniti vodom ogromnom brzinom i to nije prvi put da se ovdje događa. Susjeda koja je starosjedioc nam je rekla da tu postoji brana koja treba ispustiti vodu u Savu. I prije 7 godina su ljudi napravili istu stvar kao sinoć mi - provalili. Prvo smo zvali vatrogasce, Hrvatske vode, no nitko se nije javljao - ispričao nam je jedan Trnjanin.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

POGLEDAJTE VIDEO:

Uznemireno je prepričavao sinoćnje događaje te kazao kako su pola sata smo dizali kormilo unutar prostorije, i da su vodoskoci iz šahtova počeli padati, čim su dignuli branu.

- Sve se u roku 10-15 minuta smirilo. I sad neka netko meni kaže da je bila slučajnost. Prijatelji su mi iz centra rekli poslije da se i kod njih smirilo stanje - dodao je.

Njegov susjed smatra da treba promijeniti automatiku unutar prostorije koja pripada Hrvatskim vodama, da bi brana mogla funkcionirati. U suprotnom, kako kaže, cijeli kvart će poplaviti. 

'Hrvatske vode tu dođu s gajbom pive, napiju se i farbaju zidove'

- Hrvatske vode ne rade ono što bi trebali raditi. Oni dođu tu s gajbom pive, tu se napiju, farbaju zidove i odu doma.  Oni bi htjeli Grad na Savi, a ne mogu ovo riješiti. Ovo je postrojenje kao iz '41, a ovo je kao Europska unija, ma kakva EU - gnjevan je ovaj Zagrepčanin.

- Mi smo tu u dreku plivali da oprostite, došli smo bosi. Čim smo digli branu, u roku 15 minuta je bilo suho. Policija je došla napraviti očevid jer je tu provaljeno. Čak su nam i oni kasnije rekli  da su zvali Hrvatske vode i da im se nitko nije javljao.  Oni bi trebali napraviti automatsku centralu tu koja bi se samo uključivala i isključivala po potrebi - smatraju ljutiti Zagrepčani.

'To je jedna od žila kucavica odvodnje, a kanal je zatvoren'

- Kanal je širok nekoliko metara, pogledajte samo kolika količina vode dva sata nakon otvaranja tu otječe. Ja ovo pišem u 2:30, nitko od nadležnih iz Vodoopskrbe i odvodnje se još nije pojavio. Valjda idioti ni ne znaju da to postoji. Da je taj kanal bio otvoren, sva ova sila vode bi otjecala u Savu, tko zna koliko kuća, cesta i svega ostalog u gradu ne bi bilo poplavljeno. To je jedna od žila kucavica odvodnje. A kanal zatvoren. Da nije bilo tu kvartovske ekipe, koja je provalila i sama otvorila kanal, još bi plivali. Strašno je kako je sustav zakazao. U ovom gradu se više ne zna tko pije...ali mi plaćamo! - napisao je ljutiti građanin na Facebooku.

POGLEDAJTE VIDEO:

Iz Vodoopskrbe nam kažu kako ustava nije u njihovoj nadležnosti te da oni nemaju ključeve. Kako se doznaje, to je brana koja čuva od razine vodostaja, a ona je navodno bila zatvorena i nije oticala.

Iz Hrvatskih voda nam kažu kako predmetna ustava služi za zaštitu zaobalja od velikih voda rijeke Save te da se njom upravlja nakon proglaštenja obrane od poplave, a što nije bio slučaj. Napominju i kako nije bilo poziva i dojava vezanih uz predmetnu ustavu te da je netočan podatak da nitko nije bio na ustavi od 2014. godine jer nadziru sve hidrološke objekte.Postupak građana ne žele komentirati jer je istraga u tijeku.

Iz zagrebačke policije rekli su nam kako su zbog narušavanja javnog reda i mira priveli jednog čovjeka.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 187
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina