Obavijesti

News

Komentari 26

Locirali crne kutije? Objavili su prve fotografije dijelova aviona

Locirali crne kutije? Objavili su prve fotografije dijelova aviona
5

Na fotografijama su dijelovi zrakoplova, dječji prsluk za spašavanje i vjerojatno dio sjedala. Fotografije su objavljene nakon što je otkriveno da je sustav zabilježio dim u toaletu aviona

VIDEO

Egipatske oružane snage na službenom Facebook profilu u subotu su objavile prve fotografije krhotina i predmeta s leta EgyptAira koji je u četvrtak nestao s radara iznad Sredozemnog mora južno od grčkog otoka Karpatosa. 

Na fotografijama su dijelovi zrakoplova, dječji prsluk za spašavanje i vjerojatno dio sjedala, piše SkyNews. 

Također, prema pisanju CBS-a, izvori iz egipatskih vlasti otkrile su kako su locirane crne kutije iz zrakoplova te se intenzivno radi na njihovom pronalasku. Navodno su locirane '3 ili 4 nautičke milje' od mjesta pada aviona. Glasnogovornik egipatske vojske tu informaciju za sad nije potvrdio. 

Senzori detektirali dim u zahodu aviona

Nekoliko minuta prije pada zrakoplova EgyptAira u četvrtak ujutro u Sredozemlje uređaji su otkrili dim u zrakoplovu, pokazuju podaci koji se automatski prenose sa zrakoplova na servere zrakoplovne tvrtke. 

- U zrakoplovu je bio požar - kazao je za Deutsche Welle stručnjak za zrakoplovstvo Tim van Beveren. 

Prema američkoj televizijskoj postaji CNN podaci o dimu potekli su s automatskog sustava ACARS koji kontinuirano prenosi podatke o letu iz zrakoplova na server zrakoplovne tvrtke koja upravlja zrakoplovima. 

- Sustav je poslao vrlo jasne informacije. Otkriven je dim u zahodu - kazao je van Beveren dodajući da je minutu kasnije otkriven dim i u prostoru sa zrakoplovnom elektronikom. 

Uzrok pada još nije poznat

Airbus 320 EgyptAira nestao je s radara u četvrtak rano ujutro sa 66 ljudi ubrzo nakon što je napustio grčki zračni prostor na letu iz Pariza do Kaira.  U petak su otkriveni dijelovi tijela, prtljaga i ostaci zrakoplova 290 kilometara sjeverno od egipatskog grada Aleksandrije.

Europska svemirska agencija objavila je da je satelit snimio u četvrtak moguću mrlju goriva dugačku oko dva kilometara oko 40 kilometara jugoistočno od posljednje poznate lokacije zrakoplova. Uzrok pada zrakoplova nije poznat. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 26
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca