Obavijesti

News

Komentari 122

Lockdown Primorsko-goranske: Počinje 12. travnja, zatvorit će se svi kafići i trgovački centri

Lockdown Primorsko-goranske: Počinje 12. travnja, zatvorit će se svi kafići  i trgovački centri

Radit će samo dostava i trgovine s hranom i higijenskim potrepštinama, najavio je epidemiolog dr. Dobrica Rončević. Jučer je u Primorsko-goranskoj županiji 33,9% testiranih bilo pozitivno na koronu

VIDEO

Lockdown stupa na snagu 12. travnja i trajat će do 26. travnja, rekao je Mladen Šćulac, šef stožera civilne zaštite, na današnjoj konferenciji za novinare.

Pogledajte video: Redovi za cijepljenje u Zagrebu

Pokretanje videa...

Masovno cijepljenje protiv korone se nastavlja, gužva na Zagrebačkom velesajmu 02:02

- Donijete su strože mjere za Primorsko-goransku županiju, zabrana svih javnih događanja i okupljanja, obustava rada trgovina odjeće i obuće. Rad od 6 do 19 sati, s maksimalno 10 kupaca u trgovini na sto kvadrata. Obustavlja se i rad kasina, automat-klubova, kao i zabrana posjeta u domovima za starije i nemoćne. Ovo su jako stroge mjere, ali to je jedini način da zaustavimo širenje epidemije, naglasio je Šćulac.

Zabranjuju se posjete u domovima za starije i nemoćne, dok škole prelaze na nastavu po modelu C, osim onih kojima je osnivač Grad Rijeka i koje će od prvog do četvrtog razreda imati nastavu po modelu A

Od zabrane rada kafića i restorana izuzeti su ugostiteljski objekti u hotelima i kampovima, koji mogu raditi za svoje goste u unutarnjim i vanjskim prostorima. Preporuka je da poslodavci gdje je god to moguće organiziraju smjenski rad i rad od kuće.

Ravnatelj riječke bolnice Alen Ružić još jednom je apelirao na svijest građana.

- Budemo li se pridržavali svih mjera iz ove situacije možemo zajedno izaći u nekom dogledno i relativno kratko vrijeme. vrijeme ukoliko napravimo sve što smo zamislili, a zamislili smo nastaviti s vrlo aktivnim i masovnim procjepljivanjem građana - kazao je Ružić naglasivši da je samo u prošlom tjednu procijepljeno je oko 7 tisuća građana. KBC Rijeka na današnji dan broji 382 nova slučaja zaraze koronom. U KBC-u Rijeka trenutno je 200 hospitaliziranih od covida - 19, uključujući i postkovid odjel na kojem se nalazi 10 pacijenata te Thalassotherapiju gdje se nalazi njih 12. Ta je brojka za gotovo 20% viša od prošlog vala u prosincu. Na JIL-u re nalazi 32 bolesnika od kojih je 21 na respiratoru.

U posljednja 24 sata u ovoj županiji nažalost je preminulo 7 osoba, što je najveći broj do sada u jednom danu. Trenutno ova županija broji 152 zaražena učenika, od čega 104 iz OŠ i 48 iz srednjih. Broj pozitivnih studenata je 28, a nastavnika 9. U samoizolaciji je trenutno pak 643 učenika te 28 studenata i 28 nastavnika. Situaciju najmlađih i najstarijih komentirao je glavni riječki epidemiolog Dobrica Rončević.

- Kada bi se trenutno krenulo u nastavu u živo 28 razreda bilo bi u samoizolaciji. To govorim jer su iz tog podatka vidljiva dva trenda, U 1. redu da je ipak prilikom proljetnih praznika i 1. tjednu on line nastave znatno smanjen broj oboljelih učenika i nastavnika, što znači da ta mjera raspuštanja škole iz oblika nastave u fizičkom kontaktu ipak donosi određene, solidne rezultate, što je jedan od motiva odluke ovakvih mjera u školama - kazao je glavni riječki epidemiolog Dobrica Rončević, dodavši i kako domovi za starije trenutno broje tek dvije novozaražene osobe, što je dokaz učinkovitosti cijepljenja gdje je za sad procijepljeno preko 80% korisnika i 20% djelatnika.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 122
VIDEO

Izađite iz mora, vrijeme je opet za kapute! Evo kada stiže nagla promjena, minusi i snijeg...
VREMENSKA PROGNOZA

Izađite iz mora, vrijeme je opet za kapute! Evo kada stiže nagla promjena, minusi i snijeg...

Prema norveškoj stranici yr.no, temperature će idućeg tjedna u dijelovima Hrvatske ići i ispod nule. U Zagrebu, primjerice, će idućeg utorka najniža temperatura biti 1 stupanj Celzijusov.

Zoran Milanović se oglasio nakon odluke Ustavnog suda
REAKCIJA PREDSJEDNIKA

Zoran Milanović se oglasio nakon odluke Ustavnog suda

Nakon odluke Ustavnog suda obraćanje javnosti najavio je vođa SDP-a Peđa Grbin, a Zoran Milanović kratko se na Facebooku oglasio znakovitom porukom
Neslužbeno doznajemo: Ustavni sud odlučio da Milanović ne može biti na listi za izbore!
PRATITE NA 24SATA

Neslužbeno doznajemo: Ustavni sud odlučio da Milanović ne može biti na listi za izbore!

Šef SDP-a Peđa Grbin objavio da postoji plan B u slučaju da Ustavni sud odluči da se Milanović ne može kandidirati dok je predsjednik