News

Komentari 6

Lopatom napao studenta: 'To je odvratan antisemitizam kojem se trebamo svi suprotstaviti!'

Lopatom napao studenta: 'To je odvratan antisemitizam kojem se trebamo svi suprotstaviti!'

Privedeni 29-godišnjak u uniformi Bundeswehra je ispred hamburške sinagoge sklopivom vojničkom lopaticom napao studenta te mu nanio teže ozlijede glave nakon čega su ga savladali policajci

Policija u Hamburgu je u nedjelju navečer privela osobu koja je osumnjičena da je nedugo prije toga napala mladića koji je ulazio u hamburšku sinagogu a njemački ministar vanjskih poslova Heiko Maas je oštro osudio ovaj napad.

- U Hamburgu je jedna osoba lopatom napala jednog židovskog studenta. To nije izolirani slučaj, to je odvratan antisemitizam kojem se svi moramo suprotstaviti - poručio je Heiko Maas preko Twittera.

Attack near the Hamburg Synagogue

On je još poručio kako je u mislima s napadnutim studentom kojem želi "potpuni oporavak".

Privedeni 29-godišnjak u uniformi Bundeswehra je ispred hamburške sinagoge sklopivom vojničkom lopaticom napao studenta te mu nanio teže ozlijede glave nakon čega su ga savladali policajci koji su čuvali sinagogu.

Attack near the Hamburg Synagogue

Prema informacijama njemačke novinske agencije Dpa napadač je u džepu nosio papir s kukastim križem.

Prije godinu dana u napadu jednog pripadnika radikalno desne scene na sinagogu u Halleu na najveći židovski praznik Jom Kipur ubio dvoje prolaznika nakon što mu nije uspjelo prodrijeti u sinagogu.

Na današnju nedjelju Židovi slave praznik Sukot.

Najčitaniji članci