Obavijesti

News

Komentari 3

Lovački avioni letjet će iznad šest županija, očekuje se buka, moguće probijanje zvučnog zida

Lovački avioni letjet će iznad šest županija, očekuje se buka, moguće  probijanje zvučnog zida

Lovački avioni Hrvatskog ratnog zrakoplovstva ovoga će tjedna letjeti iznad šest županija, pa iz Ministarstva obrane mole građane za razumijevanje zbog buke te mogućeg probijanja zvučnog zida

VIDEO

Iz MORH-a su u utorak priopćili da će piloti 191. eskadrile lovačkih aviona 91. krila od utorka, 2. veljače do petka, 5. veljače u vremenu od 10 do 16 sati provoditi redovite letačke aktivnosti.

Navode da se tijekom planiranih letova očekuje kratkotrajna pojačana buka, pa mole građane za razumijevanje.

Zbog buke se ne leti iznad potresom pogođenih područja

Uvažavajući pojačanu osjetljivost građana na buku uslijed nedavnih potresa, ističu, letovi se do daljnjega neće provoditi u dosad uobičajenoj zoni letenja "Lekenik" u Sisačko-moslavačkoj županiji.

Zato će se provoditi u privremenoj zoni probnih letova "Čazma" te privremenoj ruti ubrzanja.

Planirani letovi provodit će se na području Zagrebačke, Bjelovarsko-bilogorske i Koprivničko-križevačke županije na visini od 1000 do 10.000 metara.

Iznad Požeško-slavonske, Osječko-baranjske, Virovitičko-podravske, Bjelovarsko-bilogorske i Koprivničko-križevačke županije letjet će se na visini iznad 10.000 metara, uz pridržavanje svih sigurnosnih mjera.

Bude li meteo situacija povoljna moguće probijanje zvučnog zida

U MORH-u kažu kako tijekom letova, ukoliko meteo situacija bude povoljna, postoji mogućnost probijanja zvučnog zida na spomenutim rutama, pri čemu se očekuje kratkotrajna pojačana buka, pa mole građane za strpljenje i razumijevanje.

Napominju da Hrvatsko ratno zrakoplovstvo sve svoje aktivnosti provodi u područjima propisanih zona letova  sukladno regulativi i pravilima koji reguliraju uporabu zračnog prostora Hrvatskoj.

Zona "Čazma" privremeno je ishodovana u suradnji i uz suglasnost Hrvatske kontrole zračne plovidbe, zaključuju u priopćenju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...