Obavijesti

News

Komentari 218

Luda Hrvatska: Alergičan je na Milanovića pa dobio bolovanje

Luda Hrvatska: Alergičan je na Milanovića pa dobio bolovanje
3

Slijepoj Dragici ovrhe za TV pretplatu pojedu mirovinu. Dragomir je preživio pad, a na toplice čeka dvije godine. Profesor je tužio Milanovića jer je alergičan na njega

VIDEO

Iako mi je majka sasvim slijepa, ima 85 godina i živi sama, iz Odvjetničkog ureda Hanžeković, ali i drugih, stižu joj ovrhe za TV pretplatu. Do sada su joj uzeli najmanje 12 mirovina, govori razočarani Josip Jozić (43), sin Dragice Bošnjak iz Kobasičara kraj Bjelovara.

Prema njegovim riječima, problemi s pretplatom započeli su prije tri godine i ne prestaju. Zadnja tri mjeseca su joj, kaže, očistili račun do posljednje lipe. Kompletna mirovina od 961,55 lipa završava na računu ovrhovoditelja. Josip kaže da ne može razumjeti takvu bešćutnost jer da nema djece, njegova majka koja se jedva kreće i koja je slijepa 20 godina, doslovno bi umrla od gladi. Iako su od Udruge slijepih iz Bjelovara dobili potvrdu da je Dragica slijepa, ipak su na sudu izgubili parnicu. Dragičin sin kaže kako je lani podmirio sve prema HTV-u i da je osobno 24. travnja 2014. u Zagrebu odjavio TV prijamnik, o čemu nam je predočio i potvrdu, ali ovrhe i dalje stižu.

- Pretpostavljamo da joj je staro rješenje, koje vrijedi pet godina, isteklo, a novo nisu zatražili - rekao nam je Dražen Kokotić. predsjednik Udruge slijepih Bjelovara.

Stresno mi je svaki dan upaliti televizor, radio ili internetske portale i gledati njegov prst u zraku, šaku s kojom prijeti i slušati kako nas vrijeđa. Ne dopuštam više da me netko vrijeđa ili svojata. Da sam imao priliku reći mu to u lice, rekao bih mu. Ovako sam odlučio protiv njega podići tužbu, kaže Vinkovčanin Stjepan Sertić (61) pokazujući tužbu protiv Zorana Milanovića.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

U tužbi ga proziva za vrijeđanje prava osobnosti, sukladno članku 1048. Zakona o obveznim odnosima te traži javnu ispriku i 10.000 kuna za duševne boli. Novac će dati školi za djecu s posebnim potrebama. Kao prilog tužbi ovaj profesor, poznati sportski djelatnik i branitelj dragovoljac prilaže i liječničku dokumentaciju iz koje je vidljivo da je zbog stresa bio na bolovanju, a dobio je i uputnicu za psihijatriju.

- Nisam član nijedne stranke. Samohrani sam otac dvoje studenata, borim se i radim za život kao i svi drugi. Politika me osobito ne zanima, ali mi stvarno ide na živce što Milanović stalno radi podjele. Radim u školi u Vukovaru gdje su djelatnici i učenici izuzetno mješovitog sastava te ponekad raspravljamo o politici. U tim raspravama otkrio sam da nas premijer javno i smišljeno međusobno svađa - zaključuje profesor Sertić, koji ne krije da od rata ima i braniteljski PTSP, no s njim se, dodaje, zna uspješno nositi. Sertić nije samo nervozan zbog Milanovića, nego i zbog nekolicine njegovih ministara.

Baš kao i baka Dragica, sličan problem ima i Dragomir Javor iz Tenje. On ne vodi borbu s HRT-om, nego HZZO-om. Još 2013. godine pao je s 9. kata zgrade u podrum. Pad je čudom preživio. Nakon borbe za život uslijedila je ona s čudnim hrvatskim propisima.

- Sreća je da sam Bosanac i da sam pao na glavu. Da je drukčije, ne bismo mi sad razgovarali - kaže Dragomir, elektromehaničar iz Tenje nedaleko od Osijeka. Tog kobnog dana radio je na održavanju odašiljača velikog telefonskog operatera. Penjući se na krov zgrade, sunovratio se u podrum. Izračunao je da je pao s visine od 32 metra. U padu s vrha zgrade Dragomir je porušio još desetak metalnih šipki koje su povezivale rukohvate na rubovima stepenica. Bio je u induciranoj komi 12 dana. U bolnici je dobio i MRSU. Kad je nakon 66 dana ležanja pušten iz bolnice i upućen na rehabilitaciju u Bizovac, shvatio je da terapija nije obuhvaćala korištenje bazena.

- Ma, što je najgore, baš u vrijeme mojeg boravka u Bizovcu ispustili su svu vodu iz bazena tako da tijekom 21 dana nisam, da sam i htio, mogao imati rehabilitaciju u vodi - ispričao nam je Dragomir.

Nakon boravka u Bizovcu, dvoje bolničkih liječnika, specijalista neurokirurga, Gordan Reljac i Dennis Czersky-Hafner, tražili su fizikalnu rehabilitaciju u Krapinskim Toplicama za Dragomira, ali HZZO je odbio te nalaze. Iz HZZO-a su odbijali uputnice za terapijom u Krapinskim toplicama jer “dijagnoza nije u skladu s Popisom dijagnoza za odobravanje bolničke medicinske rehabilitacije”. Neurokirurzi su njegovo zdravstveno stanje nazvali “nezadovoljavajućim” te preporučili provođenje terapije do kraja. I nakon dvije godine toplice nije vidio, a rekao nam je kako će opet morati u bolnicu zbog boli.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 218
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a