Obavijesti

News

Komentari 206

Ukrajina izgubila Lisičansk. Zelenski: Vratit ćemo se tamo

Ukrajina izgubila Lisičansk. Zelenski: Vratit ćemo se tamo

Kako bi spasili živote svojih branitelja, Ukrajinci su se morali povući iz Lisičanska nad svemoćnijom Rusijom. Peskov proziva Zapad da blokira mirovne pregovore s Ukrajinom, ali da će do njih kad tad doći

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
23.10

Zelenski: Vratit ćemo Lisičansk

Nakon što je ukrajinski vojni stožer priznao kako su izgubili Lisičansk i da su se zbog očuvanja života branitelja morali povući, ukrajinski predsjednik poručio je da to nije kraj.

VIŠE PROČITAJTE OVDJE

22.51

Ukrajina treba oko 2 milijuna darivatelja krvi

Iryna Slavinska, osnivačica DonorUA, inicijative za regrutiranje i koordinaciju darivatelja, kaže kako unatoč porastu broja darivatelja nakon što je Rusija potpuno pokrenula invaziju na Ukrajinu, krvi i dalje fali.

 

22.27

Japanski premijer: G7 želi prepoloviti vrijednost ruske nafte

Japanski premijer Fumio Kishida rekao je da su čelnici G7 na sumitu krajem lipnja raspravljali o načinima postavljanja maksimalnog ograničenja cijene ruske nafte, a da to bude na razini dvostruko nižoj od trenutne vrijednosti.

Kako dodaje, G7 planiraju osmisliti mehanizam koji Rusiji neće dopustiti da naftu prodaje po višoj cijeni od granice koju oni postave.

22.07

Australija će dati 100 milijuna dolara vojne pomoći Ukrajini

Australski premijer Anthony Albanese rekao je tijekom zajedničkog brifinga s predsjednikom Volodimirom Zelenskim tijekom posjeta Kijevu u nedjelju da je Australija spremna nastaviti podupirati Ukrajinu koliko god je potrebno za pobjedu u ratu. 

Albanese je ponovio plan Australije da Ukrajini osigura 14 oklopnih transportera i 20 oklopnih vozila Bushmaster, prenosi Kijev Independent.

20.18

Njemačka ministrica: Bolje smo prihvatili ukrajinske izbjeglice nego sirijske

Njemačka je prihvatila više od 850.000 ljudi iz Ukrajine, uglavnom žene i djecu, otkako je 24. veljače počela invazija Rusije na tu zemlju, zbog čega je obavila bolji posao u prihvatu ukrajinskih izbjeglica nego sirijskih iz 2015.

Rekla je to u nedjelju njemačka ministrica unutarnjih poslova, socijaldemokratkinja Nancy Faeser.

VIŠE PROČITAJTE OVDJE

Komentari 206