News

Komentari 1

Macron i Trump dogovorili su primirje oko digitalnog poreza

Macron i Trump dogovorili su primirje oko digitalnog poreza

Radit ćemo zajedno u cilju postizanja dobrog dogovora kako bi se izbjegla svaka eskalacija carina, objavio je Emmanuel Macron na Twitteru

Francuski predsjednik Emmanuel Macron rekao je u utorak da je imao "izvrstan razgovor" s američkim predsjednikom Donaldom Trumpom o porezu na digitalne usluge koji je Francuska odlučila uvesti i da su dogovorili da će dvije zemlje zajedno raditi na tome da izbjegnu povećanje carina.

- Radit ćemo zajedno u cilju postizanja dobrog dogovora kako bi se izbjegla svaka eskalacija carina - objavio je Macron na Twitteru, dodajući da je razgovor s Trumpom održan u nedjelju bio "izvrstan".

Francuska je u srpnju odlučila uvesti porez od tri posto na prihode od pružanja digitalnih usluga u zemlji tvrtkama koje ostvaruju prihode veće od 25 milijuna eura u Francuskoj i 750 milijuna eura u svijetu.

Washington je zaprijetio da će zbog toga nametnuti carine na francuske proizvode. 

Macron i Trump dogovorili su da će razgovore o tom pitanju produljiti do kraja godine, otklonivši za sada prijetnju američkih sankcija, rekao je francuski diplomatski izvor.

Najčitaniji članci