Obavijesti

News

Komentari 170

Biden nakon posjeta Ukrajini: Kijev je zarobio moje srce. Kineski ministar odlazi u Rusiju

Biden nakon posjeta Ukrajini: Kijev je zarobio moje srce. Kineski ministar odlazi u Rusiju

Hersonska oblast je redovito na meti ruskih napada otkako su se sredinom studenog snage Moskve povukle iz glavnog grada istoimene oblasti

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
23.40

Bivši Putinov savjetnik: SAD je kontaktirao Rusiju prije posjeta Kijevu kako bi se izbjegao nuklearni rat

- Bijela kuća stupila je u kontakt s Kremljom prije današnjeg posjeta Joea Bidena Kijevu kako bi spriječila mogućnost nuklearnog rata - rekao je Sergej Markov, bivši savjetnik Vladimira Putina.

- Radilo se o tome da američki predsjednik ne bude ubijen ruskim raketnim projektilima. Do nuklearnog rata bi moglo doći u slučaju da američki ili ruski predsjednik bude ubijen - rekao je Markov.

23.30

Biden doputovao u Poljsku

Američki predsjednik je iz Ukrajine vlakom doputovao u Poljsku.

22.53

Zelenski: Budućnost svjetskog poretka ovisi o Ukrajini

Nakon iznenadnog posjeta američkog predsjednika Joea Bidena, ukrajinski predsjednik Zelenski je u svom noćnom videoobraćanju naciji rekao da budućnost svjetskog poretka ovisi o događajima u Ukrajini.

"Upravo sada i ovdje u Ukrajini odlučuje se o budućnosti svjetskog poretka koji se temelji na pravilima, humanosti i predvidljivosti. Potrebna nam je odlučnost. Danas sam takvu odlučnost vidio kod predsjednika Bidena", rekao je Zelenski.

Dodao je da su obrambene i druge potrebe za zaustavljanje ruske agresije već dobro poznate partnerima Ukrajine.

18.31

Grlić Radman: Ideja je da se Ukrajini pomogne da može parirati Rusiji po streljivu

Države članice Europske unije trebale bi do petka, do prve obljetnice ruskog napada na Ukrajinu, odgovoriti u kojoj su mjeri spremne sudjelovati u dostavi prijeko potrebnog topničkog streljiva ukrajinskoj strani, izjavio je u ponedjeljak hrvatski ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman.

Ministri vanjskih poslova država članica razgovarali su u ponedjeljak o mogućnosti zajedničke nabave streljiva za Ukrajinu. Ideja je da se Ukrajini pomogne da može parirati Rusiji, koja dnevno ispaljuje oko 50 tisuća topničkih projektila.

VIŠE PROČITAJTE OVDJE

18.09

Navaljni istupa protiv Putina i iz zatvora: Rusija je opet na dnu

Zatvoreni ruski oporbeni čelnik Aleksej Navaljni ustvrdio je u ponedjeljak da su ruske snage počinile ratne zločine u Ukrajini i optužio ruskog predsjednika Vladimira Putina da je uništio budućnost Rusije radi vlastite ambicije.

U objavi na društvenim medijima pred prvu godišnjicu invazije na Ukrajinu 24. veljače, Navaljni je ocijenio da je Rusija "pala na dno" i da će se oporaviti tek kada sruši "Putinovu diktaturu" i Moskva počne isplaćivati "reparacije" Kijevu za nanesenu štetu.

VIŠE PROČITAJTE OVDJE

Komentari 170