Obavijesti

News

Komentari 264

Mad Max iz Sesveta kojeg je lovilo 12 policijskih auta: Jurio po Zagrebu zbog 260 € kazne

Mad Max iz Sesveta kojeg je lovilo 12 policijskih auta: Jurio po Zagrebu zbog 260 € kazne
19

Vid David (27) policiji nije stao jer je vozio neregistrirani auto. U 30-ak minuta prešao je 44 kilometra po glavnom gradu. Dvaput se zabio u policajce i ozljedio njih dvojicu

VIDEO

Njegova majka samo plače. Koliko znamo, nije joj nitko javio da joj je sin bježao od policije, nego ga je kasnije prepoznala po autu. Govorila mu je stalno da si mora srediti život, naći posao, no nikako nije slušao. To ju je uništavalo.

POGLEDAJTE VIDEOVIJESTI:

Pokretanje videa...

Bježao je policiji zbog kazne od 260 eura, a sad mu prijeti pet godina zatvora 01:32

Rekli su nam to poznanici obitelji Vida Davida (27), koji je uhićen u utorak uvečer nakon filmske potjere po cijelom Zagrebu. Zbog naoko bezazlenog prekršaja, što je sesvetskim naseljem Novi Jelkovec vozio svoju neregistriranu Ford Fiestu, i potpuno pogrešne odluke, jer je recidivist u prometu, sad mu prijeti višegodišnja kazna zatvora.

Zagreb: Velika policijska potjera završila sudarom

Kako su objavili iz PU zagrebačke, sve je počelo oko 21.45 sati na području Novog Jelkovca. Policajci su došli do njega dok je bio za volanom. S obzirom na probleme s vozilima, ali i krađama dijelova automobila u naselju, željeli su provjeriti njegov identitet. Kako doznajemo od stanara, već je dulje imao problema sa svojim Fordom.

- Nanizao je kazne u prometu i čuli smo da je bio u dugovima. Istekla mu je registracija, imao je problema s akumulatorom. Tko zna zapravo kako se snalazio. Znamo samo da nije parkirao kraj zgrada, nego na samom kraju naselja, nedaleko od okretišta autobusa. U cijelom se naselju naplaćuje parkiranje pa je očito tražio neko mjesto gdje neće dobiti kaznu - pričaju nam njegovi poznanici.

Ondje je, kako neslužbeno doznajemo, i počeo bježati patroli, koja je bila u redovitom obilasku naselja.

Sirene su odzvanjale

- Bio sam u krevetu, kad sam čuo sirene policijskih patrola. Bilo ih je najmanje dvoje. Čudilo me što ih pale oko 22 sata, pa sam pretpostavio da je bilo nešto zbilja ozbiljno - kaže nam jedan stanar Novog Jelkovca.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Rudeš: Mjesto kraja policijske potjere za crvenim vozilom 01:38

To je bio tek početak oko 30 minuta duge potjere u kojoj je David pokušao izbjeći nove kazne. Izjurio je iz naselja na Slavonsku aveniju, a potom krenuo na zagrebačku obilaznicu. Policajci su krenuli za njim te su usput obavijestili Operativno-komunikacijski centar da su u akciji i da trebaju pomoć. Uskoro su se na obilaznici počeli nizati policijski automobili te su ga slijedili sve do 30 kilometara udaljenog čvora Jankomir. Ondje su im se pridružili kolege iz drugih postaja, no uspio ih je izbjeći.

Nastavio je juriti Ljubljanskom, pa Zagrebačkom avenijom u smjeru zapada. Tu se pokušao otresti patrolama te je skrenuo desno u naselje Prečko. Izbio je na Horvaćansku cestu, sve do Selske ceste. Uspio je doći tik do skretanja za Jadranski most, no policajci su ga omeli u bijegu prema Novom Zagrebu. Skrenuo je zato na Jarunsku ulicu. Dok je divljao njome, zabio se u jedno policijsko vozilo i lakše ozlijedio dva policajca. Jurio je kroz naselje i nastavio ignorirati sve zapovjedi da stane. Jedina sreća u toj potjeri bila je ta što pri prolasku ulicama nije udario nekog od pješaka.

VIDEO Detalji velike potjere u Zagrebu: Mladića (27) lovili još od Sesveta, sve to zbog tablica
VIDEO Detalji velike potjere u Zagrebu: Mladića (27) lovili još od Sesveta,  sve to zbog tablica

Iz Jarunske je opet odjurio prema Horvaćanskoj i prema Ulici Hrvatskog sokola. Ondje je izbio opet na Zagrebačku aveniju i pritom na raskrižju te dvije ulice udario u drugi policijski auto. Sa Zagrebačke je skrenuo u Ulicu Roberta Frangeša Mihanovića, gdje je izgubio kontrolu nad autom. Sletio je s ceste, udario u prometni znak i završio na travnjaku uz cestu.

Bacili ga na travu

Prema snimkama građana, do njega su se doslovno sjurili svi policajci iz desetak vozila, koji su mu bili za petama.

- Radi svladavanja samovoljnog udaljavanja, odnosno njegova daljnjeg bijega, policijski službenici su prema njemu uporabili sredstva prisile, tjelesnu snagu i sredstva za vezivanje. Utvrdili su da se radi o 27-godišnjem hrvatskom državljaninu koji je već ranije evidentiran za određene prekršaje i kaznena djela - napisali su iz PU zagrebačke.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Nasilna policija 00:50

 

Na snimkama svjedoka zbog mraka nije bilo jasno vidljivo je li pokušao pobjeći pješice, no policajci su ga opkolili, bacili na pod, a neki od njih ga i udarali nogama. Ubrzo su stigla dva vozila Hitne pomoći do ozlijeđenih policajaca, kao i do Davida.

- Vezali su ga lisicama i posjeli pod stablo. Ondje je bio sve dok nisu pregledali auto, a kasnije su ga odvezli - ispričao nam je jedan od čitatelja 24sata.

Prijeti mu zatvor

Davida su i službeno uhitili nakon što im je bježao gotovo 44 kilometra te su tijekom cijele srijede trajali njegova obrada i kriminalističko istraživanje.

Pogledajte kako je policija u Zagrebu privela vozača u bijegu
Pogledajte kako je policija u Zagrebu privela vozača u bijegu

Osim za brojne prometne prekršaje, čekaju ga i kaznene prijave. Kriminalisti su obrađivali dokaze kako bi ga prijavili za dovođenje u opasnost života i imovine, za što mu prijeti kazna do pet godina zatvora. Odlučit će i o prijavi za obijesnu vožnju, s obzirom na brojne prolaske kroz crvena svjetla, bježanje i ozljeđivanje policajaca. Prema tome, kazna od 260 eura za vožnju neregistriranog auta čini se gotovo beznačajnom.

- Strašno je to što si je napravio. Dok je išao u školu i živio s majkom, bio je povučen, ali dobar. U posljednje vrijeme mu je policija svako malo bila na vratima, a s policajcem se i posljednji put pojavio na adresi. Najviše nam je u svemu žao njegove majke - kažu nam susjedi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 264
VIDEO

Tuga u Makarskoj nakon smrti susjede Milke (73): 'Brinula se o sinu, tko će sada njemu pomoći'
UHITILI MUŠKARCA (40)

Tuga u Makarskoj nakon smrti susjede Milke (73): 'Brinula se o sinu, tko će sada njemu pomoći'

Muškarca (40) priveli su zbog izazivanja smrti iz nehaja. On je verbalno napao Milku B. (73) ispred zgrade, a potom ju i odgurnuo. Žena je potom preminula nakon što joj je pozlilo

VIDEO Bizarne scene u Zagrebu: 'Tip se kupa u Manduševcu! Čak i roni! Kao da je usred plaže...'
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Bizarne scene u Zagrebu: 'Tip se kupa u Manduševcu! Čak i roni! Kao da je usred plaže...'

ZAGREB Čovjek se kupa i roni u fontani, kao da je na plaži, kaže nam čitateljica o neobičnom prizoru s Trga bana Jelačića, gdje je građane šokirao muškarac koji se ležerno okupao...
Užas u Londonu: Zabio se u kuću pa izašao i sjekao ljude mačem! Među ozlijeđenima i policajci
OPSADNO STANJE

Užas u Londonu: Zabio se u kuću pa izašao i sjekao ljude mačem! Među ozlijeđenima i policajci

Muškarac se prvo autom zabio u jednu kuću, zatim je počeo napadati ljude koji su čekali metro na stanici na sjeveroistoku Londona. Policija je objavila da je više ozlijeđenih, a napadača su uhitili