News

Komentari 0

Mađarski direktor oštetio tvrtku u Gvozdu za više od 60 tisuća eura: Nije plaćao porez

Mađarski direktor oštetio tvrtku u Gvozdu za više od 60 tisuća eura: Nije plaćao porez

Osumnjičeni je kao direktor tvrtke sa sjedištem na području Gvozda, za obračunsko razdoblje tijekom cijele 2019. nije prijavio prihod, predmet niti druge činjenice od utjecaja na utvrđivanje porezne obveze

Na više od 60 tisuća eura procjenjuje se šteta koju je, izbjegavanjem plaćanja PDV-a, tvrtki na području Gvozda kojoj je direktor navodno počinio 48-godišnji mađarski državljanin.

Sisačko-moslavačka policija u četvrtak je objavila kako je, u suradnji sa Općinskim državnim odvjetništvom u Sisku, dovršila kriminalističko istraživanje nad 48-godišnjim Mađarom zbog sumnje u kazneno djelo utaje poreza ili carine.

Otkriveno je kako osumnjičeni, kao direktor tvrtke sa sjedištem na području Gvozda, za obračunsko razdoblje tijekom cijele 2019. nije prijavio prihod, predmet niti druge činjenice od utjecaja na utvrđivanje porezne obveze.

Na taj je način, u vidu neprijavljivanja i neplaćanja porezne obveze, odnosno izbjegavanja plaćanja PDV-a, oštetio hrvatski državni proračun za ukupno 60,6 tisuća eura.

Iz policije najavljuju kako će protiv osumnjičenog podnijeti posebno izvješće sisačkom Općinskom državnom odvjetništvu.

 

 

Najčitaniji članci