Made in Hrvatska: Pjenušac sa zlatom, kobasica od puževa...
Da su Hrvati inovativan narod pokazuje i hrana koju proizvode, pogledajte rakiju s poskokom, karamel od kozjeg mlijeka, sladoled Facebook, ocat od bazge...
Pjenušac sa komadićima 24- karatnog zlata napravila je Mirjana Zelenika, a za njim su ludi bogataši u Dubaiju, Japanu, Kini... Pripisuju mu se ljekovita svojstva.| Foto: PIXSELL, REUTERS
1/11
Pjenušac sa komadićima 24- karatnog zlata napravila je Mirjana Zelenika, a za njim su ludi bogataši u Dubaiju, Japanu, Kini... Pripisuju mu se ljekovita svojstva. | Foto: PIXSELL, REUTERS
Pjenušac sa komadićima 24- karatnog zlata napravila je Mirjana Zelenika, a za njim su ludi bogataši u Dubaiju, Japanu, Kini... Pripisuju mu se ljekovita svojstva.| Foto: PIXSELL, REUTERS
Miriše na kaugume, a prodaje se u slastičarnici Valentinio u Tisnom. Izmislila su ga vlasnici braća Admir i Ibi Adili. Na ideju su došli nakon što su vidjeli mlađe članove obitelji kako stalno "vise" na Facebooku pa su ga tako i nazvali, a i obojali.| Foto: PIXSELL, REUTERS
Alma Cvjetković iz Istre bavi se uzgojem puževa pa se dosjetila kako bi od njih mogla napraviti kobasicu s puževima.m Inače, puževe prodaje pripremljene na razne načine, npr. puževi sa začinskim
maslacem punjenim u puževe kućice.| Foto: PIXSELL, REUTERS
<span style="font-size: 12px; font-family: tahoma, arial, helvetica, sans-serif;">Miroslav Zakarija poskoke je ubacivao </span><span style="font-size: 12px; font-family: tahoma, arial, helvetica, sans-serif;">u lozovaču, no kakvog je okusa njegov </span><span style="font-size: 12px; font-family: tahoma, arial, helvetica, sans-serif;">proizvod nitko ne zna jer nitko se </span><span style="font-size: 12px; font-family: tahoma, arial, helvetica, sans-serif;">nije usudio kušati. Iako atraktivan, </span><span style="font-size: 12px; font-family: tahoma, arial, helvetica, sans-serif;">njegov je biznis brzo odumro. Inspekcija mu je zabranila da radi rakiju jer su </span><font face="tahoma, arial, helvetica, sans-serif"><span style="font-size: 12px;">poskoci zaštićena vrsta.</span></font>| Foto: PIXSELL, REUTERS
Obiteljsko gospodarstvo Stancija Kumparička proizvodi karamel od svježeg kozjeg mlijeka i toplinski obrađenog sećera. | Foto: PIXSELL, REUTERS
Za one kojima nikada ništa nije dovoljno ljutio rješenje je brand Volim ljuto. Osim raznih vrlo ljjuutih papričica, u ponudi imaju i maslinovo ulje s ljutim paprikama.| Foto: PIXSELL, REUTERS
Vlasta Auguštin napravila je ocat od bazge. Kaže da njezin proizvod ima poseban okus i potiče mršavljenje.| Foto: PIXSELL, REUTERS
Marinko Biškić želio je prodavati delicije kakve nitko nema pa je napravio čokolade Nadalina s neobičnim dodacima - s lavandom, smokvama, crvenim paprom...| Foto: PIXSELL, REUTERS
Kandirano cvijeće postalo je smisao života Višnje i Grahama McMastera. Ona kaže da je svo cvijeće jestivo osim onoga koje raste iz lukovice ili gomolja.| Foto: PIXSELL, REUTERS
Samoborsko aromatično vino Bermet nalazi se u finim pralinama koje izrađuju Branka Sovulj i Monika Fabekovac.| Foto: PIXSELL, REUTERS