Obavijesti

News

Komentari 2

Mahali lažnim pištoljima: 'Na 45 minuta odgodili sve letove'

Mahali lažnim pištoljima:  'Na 45 minuta odgodili sve letove'
1

U Francuskoj je na snazi visoki stupanj sigurnosti još od terorističkih napada iz 2015. Većina se dogodila između 2015. i 2016. Kasnije su se nastavili u manjoj mjeri

Francuska policija uhitila je u srijedu dvojicu muškaraca koji su mahali lažnim pištoljima u zračnoj luci Charles de Gaulle u Parizu, izazvavši paniku i privremenu evakuaciju s terminala, izvijestili su lokalni mediji i službenici zračne luke. 

- Pojedinci su zadržani jutros oko 8,30 sati. Iz opreza su sigurnosne mjere bile na snazi oko 45 minuta. Za to vrijeme su odgođeni letovi i druge aktivnosti na tom terminalu - rekao je glasnogovornik zračne luke. 

Dodao je da je terminal 2AC ponovno proradio oko 12,30 sati, ali nije rekao koliko letova je kasnilo.

Mediji prenose da su dva mladića zadržana nakon što su uočeni da iz torbi vade oružje, za koje se kasnije pokazalo da su pištolji igračke.

U Francuskoj je na snazi visoki stupanj sigurnosti još od terorističkih napada iz 2015. Većina se dogodila između 2015. i 2016. Kasnije su se nastavili u manjoj mjeri, a posljednji se dogodio na božićnoj tržnici u Strasbourgu 11. prosinca kada je napadač, kojega su policajci kasnije ustrijelili, ubio petero ljudi.