Obavijesti

News

Komentari 82

Majka četvero djece ugušila je tek rođenog sina: 'Nisam kriva'

Majka četvero djece ugušila je tek rođenog sina: 'Nisam kriva'
1

Bez vidljivih emocija žena, koju ne terete za čedomorstvo nego za teško ubojstvo za koje je najmanja kazna 10 godina zatvora, slušala je u sudnici nalaze vještaka. Obranu će iznijeti u prosincu

VIDEO

Ne smatram se krivom - rekla je majka četvero djece optužena da je tek rođenog sina ugušila, stavila u crnu plastičnu vrećicu i bacila u kantu za smeće u središnjoj Hrvatskoj. Optužena u sudnici nije pokazala nikakve emocije.Terete je da je u listopadu 2017., neposredno nakon što je bez ičije pomoći rodila u spavaćoj sobi, rukom prekrila nos i usta bebe i ugušila je. Dijete je pronašla majka izvanbračnog supruga optužene.

- Na dnu kante vidjela sam čudnu crnu vreću. Izvukla sam je i vidjela u njoj krvavu plahtu. Povukla sam je i vidjela dječju glavicu. Prvo sam pomislila da je neka lutka, a kad sam povukla plahtu još jednom, vidjela sam tijelo bebe. Bila je skvrčena - rekla je tijekom istrage majka izvanbračnog supruga optužene.

Izvanbračni suprug optužene, s kojim ima sina od ranije, tvrdio je kako ubijeno dijete nije njegovo jer s njom nije imao seksualne odnose kad je ostala trudna. Iako su svi primijetili da je trudna, ona je to kategorički poricala tvrdeći kako ima cistu, ili neku kvržicu na jajniku.

- Majka me pozvala da siđem i poslala do kante za smeće. Otvorio sam je i našao zadavljenu bebu. Nisam ništa dirao već sam pozvao policiju - rekao je izvanbračni suprug optužene tijekom istrage. Dodao je i kako je on taj dan popio gemišt no da nije bio pijan. Dodao je i kako je njegova majka znala pitati njegovu izvanbračnu suprugu je li trudna, no da je ona odgovarala da nije i da ima cistu. Njegov otac u istrazi je kazao kako je vidio da je “snaha” trudna, kako se njegov sin i žena nisu svađali te da su tu i tamo znali popiti, ali se nisu opijali. No ostali svjedoci kazali su kako je izvanbračni suprug optužene često bio pijan.

Majku optužili da je tek rođeno dijete bacila u kantu za smeće
Majku optužili da je tek rođeno dijete bacila u kantu za smeće

Obrana će, rekla je u uvodnim riječima odvjetnica, osporavati pravnu kvalifikaciju djela. Optuženu, naime, terete za teško ubojstvo i bude li proglašena krivom prijeti joj najmanje 10 godina zatvora. Promijeni li se optužba za kazneno djelo prijeti joj manja kazna. Stoga obrana insistira na novom vještačenju. 

- Njezine sposobnosti shvaćanja svog postupka bile su smanjena, ali ne bitno- rekla je vještakinja psihijatrica.

Tijekom istrage provedeno je i psihologijsko-psihijatrijsko vještačenje optužene koja se branila šutnjom. U konkretnom slučaju ona nije bila, utvrdili su vještaci, pod odlučujućim utjecajem psihičkog, obiteljskog ili socijalnog opterećenja. Također su utvrdili kako je bila smanjeno ubrojiva, ali ne bitno. Utvrdili su i kako su kod nje prisutna obilježja ovisnog poremećaja ličnosti koji karakterizira osjećaj bespomoćnosti, submisivnosti, potrebom da drugi preuzmu brigu za nju, nesposobnošću donošenja odluka i potrebom za stalnom podrškom. Osobe koje pate od ovog poremećaja, naveli su vještaci, karakterizira izbjegavanje vlastite odgovornosti i svih zadataka u kojima je potrebno neovisno funkcioniranje ili preuzimanje odgovornosti.

Odvjetnica optužene stavila je primjedbu na iskaz vještakinje psihijatrice ustvrdivši između ostaloga kako se tijekom svjedočenja nije znala izjasniti o temeljnom zadatku vještačenja, a "primarno je bilo utvrditi je li djelo počinjeno uslijed jakog duševnog opterećenja uslijed trudnoće". Obrana je predložila izdvajanje psihijatrijsko-psihološkog nalaza kao nezakonitog te provođenje novog vještačenja. 

Na sljedećoj raspravi optužena bi trebala iznijeti obranu, a sudsko vijeće potom će odlučiti o prijedlogu braniteljice. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 82
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa