Obavijesti

News

Komentari 74

Majka djeteta ga prevarila: Na sudu dokazao da on nije otac

B. Š. je podnio tužbu protiv N. P. u kojoj je naveo da je s njom povremeno održavao intimne odnose krajem 2015. godine, ali se njihov odnos nije emotivno dublje razvio

VIDEO

Općinski sud u Varaždinu presudio je u korist Varaždinca B. Š. koji je podnio tužbu protiv N. P. radi osporavanja očinstva nad sinom rođenim 2016. godine.

Tijekom postupka je utvrđeno da B. Š. nije otac djeteta te je Uredu državne uprave u Varaždinskoj županiji naloženo da ga briše kao oca iz dokumenta matice rođenih.

B. Š. je podnio tužbu protiv N. P. u kojoj je naveo da je s njom povremeno održavao intimne odnose krajem 2015. godine, ali se njihov odnos nije emotivno dublje razvio.

U prosincu iste godine je otišao raditi u inozemstvo te je povremeno dolazio u Hrvatsku. Početkom 2016. godine N. P. ga je nazvala telefonom i obavijestila da je on otac djeteta. On je, ne sumnjajući, to prihatio i priznao dijete te nakon rođenja pozvao N. P. da s djetetom dođe u kuću njegovih roditelja kako bi joj pomogli oko djeteta, jer je on i dalje radio u inozemstvu.

Kako je naveo u tužbi, N. P. ga zadnjih godinu dana prije podizanje tužbe neprestano izazivala svađe s njim koje su kulminirale, te mu je od rujna 2018. godine pred djetetom govorila da mu on nije otac. To ga je nagnalo da napravi DNK analizu te je prema uputstvima tvrtke koja radi takve analize uzeo svoj i djetetov uzorak za DNK analizu. 22. studenog dobio je nalaz da on doista nije otac djeteta. Uz to, i N. P. je na sudu priznala da on nije djetetov otac. Prilikom donošenja sudske presude, sud je uzeo u obzir i tvrdnju same majke djeteta da on nije njegov otac, kao i njegovu tvrdnju da je  povremeno održavao intimne odnose s njom krajem 2015. godine i da su rijetko kontaktirali.

Sud je uzeo u obzir i SMS poruke koje je N. P. slala B. Š i u kojima je tvrdila da dijete nije njegovo pa je sud zaključio da on doista nije otac djeteta. N. P. mora nadoknaditi tužitelju troškove parničnog postupka od 3.300 kuna s kamatama. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 74
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca
Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk