Obavijesti

News

Komentari 133

Majka je htjela zataškati: Otac monstrum je silovao kćer (17)

Istraumatizirana: Djevojka je počela patiti od psihičkih problema te je završila na liječenju, a upravo tijekom hospitalizacije terapeutima je otkrila uzrok svojeg stanja

VIDEO

Zbog sumnje da je proteklog ljeta svoju kćer prisilio na spolni odnos, monstruozni otac (51) završio je u istražnom zatvoru u Splitu. Majku (42), koja je sve znala, ali je to odlučila zataškati, sudac istrage pustio je da se brani sa slobode.

Djevojka je počela patiti od psihičkih problema te je završila na liječenju, a upravo tijekom hospitalizacije terapeutima je otkrila uzrok svojeg stanja. Liječnici su o svemu obavijestili policiju, koja je nakon kriminalističke istrage uhitila i oca i majku. Cijeli slučaj predan je Županijskom državnom odvjetništvu koji muškarca tereti za teško kazneno djelo protiv spolne slobode i rodoskvrnuće. U DORH-u su od suca istrage zatražili da pritvori oba roditelja. Za oca su zatražili pritvor kako je ne bi ponovno silovao, a za oboje i zbog mogućnosti utjecaja na svjedoke.

No sudac istrage je procijenio da majka ne može utjecati na eventualne svjedoke, a u ovom slučaju i na kćer, koja pred državnim odvjetništvom još nije ispitana, pa ju je pustio na slobodu. Državno odvjetništvo žalit će se na ovu odluku.

Ovaj stravičan slučaj otvara pitanje i zbog čega majke, nakon što saznaju da im je netko u obitelji silovao kćer, odluče zatvoriti oči i tako prešutno stati na stranu silovatelja. Sličan slučaj otkrio se tijekom proteklog ljeta i u Zadru gdje je otac više godina silovao vlastitu kćer dok je bila maloljetna. Ona je i začela te rodila dijete. Majka je u i ovom slučaju sve znala, ali od straha od nasilnog supruga nije ništa prijavljivala. Sve se otkrilo kad se djevojka povjerila dečku.

- U ovakvim slučajevima općenito govorimo o disfunkcionalnim obiteljima u kojima najčešće nema ljubavi i poštovanja, nego se odnosi uglavnom baziraju na nasilju. Govorimo o teškoj patologiji u kojoj žene popuštaju zahtjevima svojih supruga, a u tim prohtjevima je često odnos otac i kći – kaže nam psihijatar Ivan Urlić, koji žrtvi savjetuje da obavezno ide na psihoterapiju.     

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 133
VIDEO

'Mislila sam da je prehlada, a onda su mi rekli da imam četiri tumora i 30% šanse preživjeti'
STRAŠNO

'Mislila sam da je prehlada, a onda su mi rekli da imam četiri tumora i 30% šanse preživjeti'

Nikad neću zaboraviti izraz lica radiologa koji joj je slikao pluća. Odmah sam znala da nešto nije u redu. Pitala sam doktore hoću li umrijeti. Rekli su mi: 'Ne znamo...'

VIDEO Strava kod zagrebačkog nasipa: Muškarac usmrtio ženu oštrim predmetom, uhitili su ga
ISTRAGA U TIJEKU

VIDEO Strava kod zagrebačkog nasipa: Muškarac usmrtio ženu oštrim predmetom, uhitili su ga

Osumnjičeni koji se dovodi u svezu s ubojstvom je pod nadzorom policije
Pupovac se oglasio: 'O tome tko će biti dio Vlade, a tko ne, što se nas tiče, odlučujemo mi - SDSS'
KOMENTIRAO PREGOVORE O VEĆINI

Pupovac se oglasio: 'O tome tko će biti dio Vlade, a tko ne, što se nas tiče, odlučujemo mi - SDSS'

Ponižavanje SDSS-a u političkom životu je i ponižavanje Srba u Hrvatskoj. Segregiranje tih zastupnika jeste segregiranje Srba u Hrvatskoj - tvrdi Pupovac.