Obavijesti

News

Komentari 98

'Majka je pokušala malu izvući iz auta, prignječila su ih vrata'

Majka (44) i kći (11) stradale su nakon što je djevojčica ušla u obiteljski Mercedes, koji je “sam krenuo” prema ogradi u Drvaru u BiH. Zbog težine ozljeda 11-godišnjakinju su prevezli u bolnicu u Split

VIDEO

Kad sam čuo Hitnu pomoć, naježio sam se. Nismo odmah znali tko je stradao, a onda su liječnici izvukli malenu (11) i njezinu majku (44), opisali su nam susjedi detalje nesreće iz Drvara u kojoj su u ponedjeljak teško stradale majka i kći.

Prema prvim informacijama, djevojčica je ušla u obiteljski Mercedes, koji je “sam krenuo” prema ogradi. Policajci koji su radili očevid ne znaju je li bio problem u ručnoj kočnici ili je vozilo bilo izbačeno iz brzine.

Stradala u sudaru: Liječnici u Splitu bore se za život curice
Stradala u sudaru: Liječnici u Splitu bore se za život curice

- Oni ispred kuće, tu na Putu ličkih proletera, imaju malu nizbrdicu koja vodi do garaže. Tako su napravili da imaju gdje parkirati. Koliko znamo, majka se prepala i pokušala je malu izvući na sigurno - prepričavaju susjedi koji su i dalje u šoku. Pretpostavljaju da se prepala i sama djevojčica te je netko od njih navodno otvorio vrata. Nažalost, automobil je bio brži od obje te se zabio u metalnu ogradu. Majku i 11-godišnjakinju su udarila i prignječila vrata automobila. Koliko je zapravo taj udarac bio jak svjedoči i udubljenje na samim vratima. Iako nije poznato tko ih je takve našao, Hitna pomoć je brzo stigla te su preuzeli obje stradale. Malenoj je navodno vozilo prignječilo glavu te su im prvo pomogli zaposlenici Doma zdravlja Drvar. Hitna pomoć ih je potom prevezla do kantonalne bolnice u Livnu. Ondje su teško ozlijeđenu majku ostavili na liječenju, dok su prognoze za djevojčicu bile loše. Kako bi joj spasili život, nazvali su kolege liječnike iz Kliničkog bolničkog centra Split te su je, ponovno Hitnom pomoći, poslali u tu bolnicu. Istraga o slučaju i dalje traje jer moraju čekati da se majka i djevojčica oporave.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Majka u teškom šoku

- Utvrđujemo okolnosti kako je uopće dijete ušlo u vozilo i pokrenulo ga. Jedini svjedok je majka pa još čekamo dopuštenje liječnika kako bismo mogli s njom porazgovarati. I ona je zadobila teže tjelesne ozljede i dalje je na liječenju u livanjskoj bolnici - izjavio je Ivica Vrdoljak, glasnogovornik MUP-a Herceg-bosanske županije.

Kako smo neslužbeno doznali, majka je proživjela snažan šok. Unatoč bolovima, željela bi biti uz svoju djevojčicu, koja je do kraja ovog izdanja bila na Jedinici intenzivnog liječenja. Prema neslužbenim informacijama, njezino stanje je već drugi dan vrlo teško te liječnici i medicinske sestre rade sve kako bi joj spasili život. Svaku promjenu redovito javljaju policajcima u Drvaru.

- Prolazio je ulicom član obitelji i rekao samo kako malenu drže na aparatima. Nemaju nikakve prognoze. A baš taj dan su se zabavljali i bili na nekakvoj proslavi. I onda im se dan pretvorio u najgori u životu - rekao je jedan od susjeda nastradale obitelji. Rekao je kako se radi o vrijednoj i radišnoj obitelji koja se davno doselila u ovaj kraj. Otac se bavi uvozom te su mogli dobro živjeti. Osim djevojčice, imaju i mlađeg sinčića. Kako su nam rekli prijatelji obitelji, gotovo svi članovi su se uputili u Split kako bi bdjeli uz malenu. U Drvaru nam kažu kako malena nedostaje i prijateljima iz osnovne škole. Svi pitaju kako joj mogu pomoći. Svećenik iz Drvara, ali i ostali svećenici iz Herceg-bosanske županije pozvali su sve da u svojim molitvama preporuče 11-godišnjakinju kako bi se njezino stanje stabiliziralo te kako bi liječnici, koji je liječe, uz Božju pomoć spasili njezin mladi život.

Svi mole za ozdravljenje

- U ponedjeljak su za nju zajedno molili u Crkvi. Okupilo se jako puno ljudi. Ova nesreća je okupila i katolike i pravoslavne te su zajedno zazvali Boga i molili da se što prije oporavi i vrati u svoj Drvar - kažu neutješni prijatelji obitelji.

Dodali su kako je malena bila dobra učenica. Još kao mlađa osvojila je i prvo mjesto na literarnom natječaju Caritasa za svoje djelo.

Prijatelji koji ne mogu u Split pozvali su sve svoje prijatelje na društvenim mrežama na daljnju molitvu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 98
VIDEO

Potvrđeno za 24sata: Plenković ide u Europski parlament? Nosit će listu. Ovo su ostala imena...
EU IZBORI

Potvrđeno za 24sata: Plenković ide u Europski parlament? Nosit će listu. Ovo su ostala imena...

Po snazi HDZ-a, Plenković sigurno osvaja petogodišnji mandat na izborima 9. lipnja. To će opet otvoriti raspravu o tome hoće li uopće ostati u Hrvatskoj ako mu ponude pozicije unutar europskih institucija

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'
SASTAO SE VRH HDZ-A

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'

Nakon sastanka vrha HDZ-a, šef stranke Plenković obratio se javnosti
Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u